Rachèl Louise wint De Utrecht Popprijs 2011 Rachèl Louise wint De Utrecht Popprijs 2011

Rachèl Louise overtuigt tijdens zinderende finale in De Helling

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Rachèl Louise wint De Utrecht Popprijs 2011

Rachèl Louise overtuigt tijdens zinderende finale in De Helling

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

De strijd om De Utrecht Popprijs 2011 is gestreden! In Tivoli de Helling is Rachèl Louise op Hemelvaartsdag uitgeroepen tot winnaar. In een spannende finale namen Yellowstone, Rachèl Louise, A Polaroid View en Project D het tegen elkaar op. Uiteindelijk wist de innemende singersongwriter Rachèl Louise de vakjury én het publiek het meest te overtuigen.

Rachèl Louise overtuigt tijdens zinderende finale in De Helling

‘’De winnaar van De Utrecht Popprijs 2011 is…’’ Iedereen in Tivoli de Helling hield zijn of haar adem in. ‘’Rachèl Louise!’’ De ontlading in het publiek was tekenend: de sfeer was losjes en ontspannen, maar toch… er stond tijdens deze finale natuurlijk wel een en ander op het spel: de winnaar van De Utrecht Popprijs 2011 mag zich namelijk het komende jaar de ‘beste live band van de provincie Utrecht’ noemen.

Rachèl Louise was de overtuigende winnaar van een spannende bandwedstrijd die donderdagavond op Hemelvaartdag een zinderende apotheose beleefde. Na een zenuwslopende afvalrace de afgelopen maanden, bleef Rachèl Louise uiteindelijk over met Yellowstone, A Polaroid View en Project D.

Niet alleen de vakjury (producer Pim van de Werken, muziekjournalist John Denekamp, A&R manager Erroll Antonie en Indie-Promo-eigenaar Arthur van der Werf) had een stem in de keuze, ook het publiek kon zijn voorkeur kenbaar maken – en dat deed ook massaal. Doorslaggevend bij de keuze voor Rachèl Louise was volgens juryvoorzitter Erroll Antonie “de song, de vertaling van de song en hoe de muzikanten in dienst van die song spelen.”

Rachèl Louise is nu niet alleen 'de beste live band van de provincie Utrecht', maar wint ook een goed gevuld prijzenpakket. De zangeres gaat met een geldbedrag van 2000 euro naar huis en is binnenkort onder meer live te zien tijdens de Sena Pop NL Performers Awards, Geinbeat Festival 2011 en Breukpop 2011.

En nu is het hopen op een landelijke doorbraak; we raden Rachèl Louise in ieder geval aan om ons artikel De Utrecht Popprijs gewonnen! En dan...? grondig door te lezen…

Te zien: Rachèl Louise speelt op zondag 5 juni tijdens A Lazy Sunday Afternoon @ Park Lepelenburg en op zaterdag 11 juni in het voorprogramma van Ear To The Ground @ Tivoli de Helling

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht