Nobody Beats the Drum test nieuwe liveshow Nobody Beats the Drum test nieuwe liveshow

Publiek heeft lastige keuze tussen dansen of kijken

, Tekst: Maarten Braun / Foto's: Joost Slijkoort

Nobody Beats the Drum test nieuwe liveshow

Publiek heeft lastige keuze tussen dansen of kijken

Tekst: Maarten Braun / Foto's: Joost Slijkoort ,

Nobody Beats the Drum heeft Tivoli de Helling uitgekozen als testlocatie voor de nieuwe liveshow waarmee de band de komende tijd gaat touren. Een uitverkochte zaal maakt kennis met nieuwe nummers en bovenal een nieuw, in het oog springend decor.

Publiek heeft lastige keuze tussen dansen of kijken

Afgelopen vrijdag was de vuurdoop voor de nieuwe show van Nobody Beats the Drum. Met een nieuwe video en een nieuwe EP is het drietal klaar om te touren. Ook werkt de band aan een nieuw album. Vanavond zijn in Tivoli de Helling ook de dj’s RipTide en Kypski en de heren van Aux Raus aanwezig.

De allergrootste (letterlijk!) vernieuwing voor de show is de videowall, welke bestaat uit maar liefst negen schermen. Zo is er sprake van een enorme beeldmuur waar de visuele man van het drietal, Rogier, zich naar hartenlust op kan uitleven. Toegegeven: het ziet er fraai uit, het volledige podium bestaat uit één groot scherm, waar de artiesten zelf weer voor staan. In een verder erg donkere Helling is de visuele live test in ieder geval geslaagd.

De grote vraag is of zoveel visueel geweld samen met het energieke voorkomen van de muzikale afdeling van de band, Sjam en Jori, het publiek nu juist naar de groep laat kijken of toch vooral laat dansen. De muziek van NBtD maakt het toch altijd vrij lastig om niet te bewegen. Laat het bij de bezoekers van vanavond fifty-fifty zijn, een score waar mee te leven valt.

De muziek is nog steeds een hard electro of dubstepachtig geluid. Eigenlijk is er niet direct een bepaald genre aan toe te kennen.  Vanavond komen iets oudere platen zoals Grindin’ voorbij maar ook remixen zoals die van TRW’s Schizophrenia, die ook op het NBtD remix album (Remixes we did) staat. Uiteraard mag ook nieuw werk niet ontbreken tijdens de show.

De show is rustig opgebouwd met een lange rustige intro. Overigens is het publiek op dat moment al aardig warm gedraaid door de klanken van RipTide. Uiteraard komt de nieuwe plaat ‘Poisson Vert’ van de gelijknamige EP ook aan bod. Deze werd goed ontvangen, net zoals de bijbehorende videoclip. De video is wederom volledig in stop motion techniek geschoten. De vele arbeid die daarin gaat zitten heeft een fraai resultaat.

Na de nodige bedankjes en de opluchting dat de try-out geslaagd is, volgt er uiteraard een toegift. Dj Kypski neemt het roer over en het belooft nog een lange avond te worden

Gezien: Nobody Beats the Drum, Rip Tide, Kypski en Aux Raus, vrijdag 24 juni 2011 @ Tivoli de Helling, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht