Nieuwe namen voor In Vervoering 2011 Nieuwe namen voor In Vervoering 2011

Line-up is aangevuld met onder andere Paulusma, Novack, Knobsticker en Case Mayfield

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Nieuwe namen voor In Vervoering 2011

Line-up is aangevuld met onder andere Paulusma, Novack, Knobsticker en Case Mayfield

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Op 6 en 7 augustus vindt de zesde editie plaats van festival In Vervoering. Aan ons de eer om een reeks gloednieuwe namen bekend te maken!

Line-up is aangevuld met onder andere Paulusma, Novack, Knobsticker en Case Mayfield

In het weekend van 6 en 7 augustus vindt de zesde editie plaats van In Vervoering, het mobielste en intiemste festival van Utrecht. Een maand geleden is bekend gemaakt dat Eins, Zwei Orchestra, Joast, Harold K., Marten de Paepe, Riverdistrict en Rachèl Louise op het festival zouden spelen. Vandaag is daar met Paulusma, Novack, Knobsticker, Case Mayfield, Aestrid, A Polaroid View en Marlon Penn een mooie reeks namen aan toegevoegd. En alsof dat nog niet genoeg is zullen ook No Ninja Am I, Homemade Empire, Woods On Fire en Jeroen Kant hun opwachting maken op het gratis toegankelijke festival.

Het festival heeft met Novack en Aestrid zowel de winnaar als één van de genomineerden voor de 3VOOR12/Utrecht Award voor meest veelbelovende Utrechtse band. Beide bands hebben aan het begin van het jaar sterke albums uitgebracht. Voormalig Daryll-Ann voorman Jelle Paulusma heeft een paar maanden geleden met Up On The Roof een derde album uitgebracht dat meer rockt dan de twee voorgangers maar waarop melodieën en mooie arrangementen nog altijd aanwezig zijn. Het Utrechtse Drum’n Disco-duo Knobsticker is sinds kort terug gekeerd naar de sterke basis van drums en synths. Op 30 juni zijn ze al te zien op de extra grote zomer-editie van Club 3VOOR12/Utrecht. Singer-songwriter Case Mayfield is hard bezig om zichzelf op de kaart te zetten en zijn optreden in De Wereld Draait Door heeft daar zeker bij geholpen. Zijn debuutalbum The Many Colored Beast komt uit in januari 2012. Woods on Fire en Homemade Empire heb je beiden nog kunnen zien op de mei-editie van Club 3VOOR12/Utrecht.

Net als vorig jaar duurt In Vervoering twee dagen. Op zondag strijkt de mobiele karavaan als vanouds neer in Park Lepelenburg. Op zaterdag is het festival in het centrum van Utrecht te vinden. Vorig jaar was dat op het Ledig Erf, dit jaar wordt de Korte Minrebroederstraat voor Café de Zaak voor één dag omgetoverd tot een intiem festivalterrein. In Vervoering heeft ook een non-muzikaal programma met onder andere een door festival Mooie Woorden georganiseerde literaire wandeling, dichter Daniel Vis, kunstenaars Jelle Bulten en Saskia Schretlen en theatermakers Charlotte Otterloo en Daan Alkemade. Komende maand wordt het programma uitgebreid met muzikale en non-muzikale namen en kinderactiviteiten. Verwacht wordt dat het hele programma in juli compleet is.

Natuurlijk is ook 3VOOR12/Utrecht weer present op het festival, om je, waarschijnlijk vanuit onze oude vertrouwde caravan, op de hoogte te houden van de leukste momenten. Tot die tijd kun je herinneringen ophalen in het In Vervoering Dossier 2010.

Programma

Zaterdag, Korte Minrebroederstraat:
A Polaroid View
Eins Zwei Orchestra
Homemade Empire
Jeroen Kant
Knobsticker
Marlon Penn

Zondag, Park Lepelenburg:
Aestrid
Case Mayfield
Harold K.
Joast
Marten de Paepe
No Ninja Am I
Novack
Paulusma
Rachèl Louise
Riverdistrict
Woods On Fire

Te zien: Festival In Vervoering, met onder andere Eins Zwei Orchestra, Joast, Riverdistrict, Rachèl Louise, Marten de Paepe, Harold K., Knobsticker, Paulusma, Novack, Knobsticker, Case Mayfield, Aestrid, A Polaroid View en Marlon Penn, zaterdag 6 augustus @ Korte Minrebroederstraat, Utrecht en zondag 7 augustus @ Park Lepelenburg, Utrecht

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht