Muziek bij de koffie: Dan Mangan instore bij The Village Coffee & Music Muziek bij de koffie: Dan Mangan instore bij The Village Coffee & Music

Vlak voor zijn show in Tivoli de Helling doet Dan Mangan de Voorstraat aan.

, Tekst: Marit van Leeuwen / Foto's: Armelle van Helden

Muziek bij de koffie: Dan Mangan instore bij The Village Coffee & Music

Vlak voor zijn show in Tivoli de Helling doet Dan Mangan de Voorstraat aan.

Tekst: Marit van Leeuwen / Foto's: Armelle van Helden ,

Tweede pinksterdag is het buiten druilerig, maar stijgt de temperatuur in het knusse The Village Coffee & Music naar een tropische 35 graden. In de koffiezaak aan de Voorstraat serveert Dan Mangan het massaal toegestroomde Utrechtse publiek een fijn instore-optreden.

Vlak voor zijn show in Tivoli de Helling doet Dan Mangan de Voorstraat aan.

Met grote ogen van verbazing komt de Canadese singer-songwriter Dan Mangan op een wat druilerige maandagmiddag het meer dan overvolle Village Coffee & Music op de Voorstraat binnengelopen. “Hebben ze je wel verteld hoe klein het hier is?” fluistert de gitarist in het oor van de zanger. Maar wat maakt het uit? Er is geen vierkante centimeter meer vrij, de temperatuur is gestegen naar een broeierige 35 graden, maar er is goede koffie en er staat een heel fijn optreden op het programma.

Het optreden is een opwarmer voor de show later die avond in Tivoli de Helling. Niemand heeft eigenlijk enig benul hoe druk het die middag wordt bij het instore-optreden. De kleine Canadees nipt van zijn gemberthee terwijl de twee eigenaren van de koffiezaak zich in het zweet werken om iedereen nog vlak voor het optreden van koffie te voorzien. Dan Mangan speelt slechts een half uurtje, maar ontpopt zich al in de eerste seconden van zijn optreden tot een blije, sympathieke artiest. Hij maakt volop grapjes met het publiek en geniet zichtbaar van het feit dat er zoveel mensen zijn komen kijken. De gitarist, contrabassist en trompettist die hij heeft meegenomen genieten net zo hard met hem mee. Ze gaan er vol tegenaan in dat half uurtje: de albumversies van de nummers die worden gespeeld doen eigenlijk nauwelijks recht aan hoe sterk ze live worden gebracht. Het laatste nummer, Robots, is goed voor een klassiek meezing moment. De zanger probeert met zijn gitaar door het publiek te komen terwijl hij tamboerijnen uitdeelt aan mensen om hem heen. Robots need love too, klikt het uit tientallen kelen. Een ultiem geluksmomentje is geboren.

Wanneer het is afgelopen stroomt de zaak gauw leeg om de verkoeling van de juni-regen op te zoeken. Dan Mangan ruimt zijn gitaar op en wist het zweet nog maar een keer van zijn voorhoofd. “Ik had echt geen idee waar we terecht zouden komen toen we naar dit adres gestuurd werden”, vertelt hij, “maar dit was echt helemaal te gek. Schitterend dat zoveel mooie mensen speciaal voor ons hierheen zijn gekomen.”
Eén ding is zeker: Utrecht is lekker opgewarmd voor de avond in Tivoli de Helling.

Gezien: Dan Mangan, maandag 13 juni 2011 @ The Village Coffee & Music, Utrecht.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht