‘Liefste’ festival Stekker Fest maakt volledige line-up bekend ‘Liefste’ festival Stekker Fest maakt volledige line-up bekend

“We willen wel houtje-touwtje blijven”

, Tekst: Alice Boothby

‘Liefste’ festival Stekker Fest maakt volledige line-up bekend

“We willen wel houtje-touwtje blijven”

Tekst: Alice Boothby ,

Steek die technovingers maar in de lucht, zoek je dansschoenen bij elkaar en begin maar alvast met de warming up, want het Utrechtse Stekker Fest komt in zicht. Met een volledige line-up die vandaag bekend is gemaakt zet Stekker Fest zich ook voor dit festivalseizoen op de kaart. Een groots festival, maar dan zonder sterallures.

“We willen wel houtje-touwtje blijven”

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer tijd voor het zelfbenoemde “liefste festival” van Nederland. Stekker Fest zal dan voor haar derde keer een Utrechts park op zijn kop zetten. En juist vandaag is er een hele rits namen bekend geworden. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten deze zomer? We spraken met medeorganisator van het elektronisch festival, Lodewijk Rondeboom.

Als een nomade heeft Stekker Fest afgelopen jaren door Utrecht gezworven. Na de Verlengde Hoogravenseweg en Park Transwijk is nu het Leidsche Rijn Park aan de beurt. Waarom? “Dat is gegaan in overleg met de gemeente. Ook Park Transwijk bleek niet de ideale plaats. Het park is omringd door verzorgingshuizen en dan wordt een festival als dit niet echt op prijs gesteld.” Daarom is het Leidsche Rijn Park wat betreft vrijheid ook een hele logische keuze.” Maar of ze er ook op vooruit zijn gegaan? “We wilden sowieso een stukje groeien en logistiek gezien is deze plaats ook handig. Er gaan dit jaar 4.000 kaartjes in de verkoop. Het is misschien een stukje verder fietsen voor de festivalgangers, maar met het openbaar vervoer is het park makkelijk te bereiken.”

Spannend zijn verschillende samenwerkingen met wat ‘grote jongens’ dit jaar. Zo is er een samenwerkingsverband met Triomf en met Tivoli. Maar merkt de bezoeker daar wat van? Volgens Lodewijk niet veel. Volgens hem hebben ze nog steeds een mooie, obscure line-up. “We willen wel een houtje-touwtje festival blijven en zullen nooit uit onze voegen groeien. Dat is ook juist onze charme. De grote chaos die er vorig jaar heerste, werd door sommigen vreselijk irritant gevonden, maar velen konden het ook wel waarderen. Dat de garderobe omviel en het eten te vroeg was uitverkocht, is chaos. Dat gaat dit jaar natuurlijk niet gebeuren. Maar we zullen vooral zoveel mogelijk ons eigen ding doen.”

Met die belofte lijkt Stekkerfest dit jaar weer een feestje te worden. Lodewijk is zelf erg blij met de line-up. Waar hij vooral trots op is? “Ik kijk heel erg uit naar The Magician, dat wordt nog wat.”

De volledige line up voor Stekker Fest 2011:

Mr. Fox - Pretty Young Trouble - The Magician - TWR72 / RipTidE - Boemklatsch - Djedjotronic - Keatch - Darko Esser - Mirella Kroes - Brent Roozendaal - Tom Trago - Lawrence - John Roberts live - Kasper Bjorke - Jay Baron - Eefje de Visser - Fair Ohs - Pien Feith - Lefties Soul Connection - Boxcutter - Lone - Eod - Miquel Eedl - The Sect - Kings Of The Universe - Julien Mier - Funckarma live - 030303 dj's - Joost Van Bellen - Teenage Lady Killers - Pac00 - Gohan & Raoul - SHMLSS - Too Many DJ's - MYSTERY

Te zien: Stekker Fest, zaterdag 13 augustus 2011 @ Leidsche Rijn Park

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht