John Coffey leeft al twee weken op een roze wolk John Coffey leeft al twee weken op een roze wolk

Band gaat samenwerken met de Zweedse producer Pelle Gunnerfeldt

, Tekst: Ricardo Jupijn

John Coffey leeft al twee weken op een roze wolk

Band gaat samenwerken met de Zweedse producer Pelle Gunnerfeldt

Tekst: Ricardo Jupijn ,

De Utrechtse band John Coffey wil voor hun nieuwe album een flink bedrag bij elkaar gaan schrapen via SellaBand: de plek waar zogenaamde Believers vanaf tien euro kunnen doneren. Afhankelijk van de hoogte van de donatie, krijgt een investeerder bijvoorbeeld een customized John Coffey gitaar, de nieuwe plaat op vinyl, een concert bij je thuis of komen ze bij je barbecueën en regelen zij het bier en vlees. 3VOOR12/Utrecht sprak met gitarist Alfred van Luttikhuizen.

Band gaat samenwerken met de Zweedse producer Pelle Gunnerfeldt

De Utrechtse band John Coffey is klaar voor de volgende stap. Na in 2009 debuutalbum Vanity uit te hebben gebracht hebben de bandleden keihard doorgewerkt. Zo speelden ze vele malen de ballen uit hun broek, zowel in binnen- als buitenlandse zalen. Daarnaast heeft de band een nieuwe zanger en gitarist bij de band verwelkomd. Als klap op de vuurpijl kregen de jongens te horen dat ze met Pelle Gunnerfeldt een plaat op gaan nemen in Stockholm.

Gitarist Alfred van Luttikhuizen leeft naar eigen zeggen al twee weken lang op een roze wolk: “Die nieuwe plaat gaat echt rete-hard worden. Bij de eerste plaat waren we nog echt duidelijk aan het ontwikkelen en klonk het af een toe zelfs een beetje indie. Mensen waren vaak helemaal verbaasd dat wij live dezelfde band waren als op cd. In de tussentijd zijn we heel snel gegroeid en zijn we erachter gekomen wat we echt willen maken. En dat is gewoon snoeiharde punk rock ’n roll.”

Een plaat maken kost veel geld en samenwerken met topnamen kan voor een band in de papieren gaan lopen. Daarom zijn de jongens via SellaBand op zoek naar fans die mee willen werken om de nieuwe plaat tot stand te laten komen: “Het idee van crowdfunding trok ons heel erg aan. Je koopt er ook echt iets voor, je steekt niet zomaar geld in een band. Als je bijvoorbeeld driehonderd euro betaalt, dan komen we een vol versterkt concert bij je thuis spelen. Voor vijfhonderd euro krijg je een toffe gitaar die wij customizen. Plus dat je ook de nieuwe cd, een t-shirt en een vinyl-uitgave krijgt.”

De Zweedse producer Gunnerfeldt is een grote held van de mannen van John Coffey en werkt met bands als Refused, The Hives en The Ghost Of A Thousand (TGOAT): “Refused is echt één van mijn favoriete bands en TGOAT draai ik en de rest van de band ook heel vaak. Toen kwam ik erachter dat zij met dezelfde producer werkten. Toen we vorig jaar speelden met TGOAT, vroegen we die jongens naar het telefoonnummer van Gunnerfeldt. Het heeft even geduurd, maar aan het eind van de avond kregen we het eindelijk toch. Na contact met hem te hebben gezocht kregen we binnen korte tijd een reactie van hem. Twee weken geleden kwam het definitieve plan naar voren. Waarin ook nog eens bleek dat Jag Jago, gitarist van TGOAT, de assistent-engineer tijdens de opnames gaat worden.”

Om de nieuwe liedjes uit te proberen vertrekt de band naar het buitenland: “Eind juni gaan we naar Duitsland voor zes shows en in augustus reizen we voor vijf shows af naar Engeland. Tussendoor gaan we veel schrijven aan de plaat. We hebben twee demo’s gemaakt voor Gunnerfeldt en ik ben nu al erg overtuigd van de nummers. Er is nog een hoop werk te doen om alles helemaal af te krijgen, samen met Gunnerfeldt heb ik er heel veel vertrouwen in dat het erg tof gaat worden.”

Check hier het promo-filmpje dat de band voor het project heeft gemaakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht