Ingekrimpt 17e Torenpop beknibbelt niet op muziek Ingekrimpt 17e Torenpop beknibbelt niet op muziek

Jong talent domineert het podium

, Tekst: Eva Slierendrecht / Foto's: Tim van Veen

Ingekrimpt 17e Torenpop beknibbelt niet op muziek

Jong talent domineert het podium

Tekst: Eva Slierendrecht / Foto's: Tim van Veen ,

Het valt niet te ontkennen dat Torenpop dit jaar heeft moeten bezuinigen. Desondanks wist Stichting Cultureel Podium De Kelder wederom een mooi en gevarieerd muzikaal programma neer te zetten, met optredens van onder andere A Polaroid View, Face Tomorrow, DeWolff, Jungle by Night en Jiggy Djé. 3VOOR12/Utrecht deed verslag.

Jong talent domineert het podium

Torenpop, het een jaarlijks terugkerend, gratis muziekfestival in Amersfoort, vond dit jaar voor de 17e keer plaats. Voor het eerst werkte de organisatie (Stichting Cultureel Podium De Kelder) met het nieuwe principe: ‘jij bepaalt wat je betaalt’. Bezoekers konden zelf kiezen hoeveel ze wilden bijdragen aan de volgende editie Torenpop. Volgens de organisatie is hiermee €2500 opgehaald.

Voorheen was het plein van de Onze Lieve Vrouwentoren (een kerktoren midden in de binnenstad) de locatie waar het festival plaatsvond. Sinds 2009 komt het festival op het Eemplein tot leven. Ondanks de vele mooie namen, zoals altijd gericht op een breed publiek, was het duidelijk dat Torenpop dit jaar flink heeft moeten bezuinigen. Zo stond er, in tegenstelling tot de drie podia van vorig jaar, slechts één podium. En in plaats van een prachtige kunstzinnige bouwwerk, was er dit jaar een steiger die een ‘toren’ moest symboliseren.

Hoe het ook zij: 3VOOR12/Utrecht kwam natuurlijk in de eerste plaats voor de muziek. Die wist te bekoren. Meest opvallend was het overweldigende (letterlijk) jonge talent. Een fotoverslag.

Gezien: Torenpop 2011 met Handsome Poets, Dazzled Kid, Memphis Maniacs, Face Tomorrow, Jungle by Night, DeWolff, Jiggy Djé, Go Back To The Zoo en Nobody Beats The Drum, zaterdag 11 juni 2011 @ Eemplein, Amersfoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht