Het wordt een zomer vol Festen Het wordt een zomer vol Festen

3VOOR12/Utrecht kijkt vooruit naar het grote aantal dancefestivals in onze regio

, Tekst: Maarten Braun

Het wordt een zomer vol Festen

3VOOR12/Utrecht kijkt vooruit naar het grote aantal dancefestivals in onze regio

Tekst: Maarten Braun ,

De zomer breekt aan en het festivalseizoen is daarmee gelukkig ook weer begonnen. In en om Utrecht is er de komende tijd genoeg te beleven. Wie door het grote aantal dancefestivals het spoor bijster dreigt te raken, heeft 3VOOR/12Utrecht een klein lijstje met de mooiste festivals die de komende zomermaanden plaatsvinden. Doe je voordeel met deel 1 van ons zomeroverzicht.

3VOOR12/Utrecht kijkt vooruit naar het grote aantal dancefestivals in onze regio

Het festivalseizoen is al geruime tijd begonnen en dankzij de vroeg intredende zomer is het een goede start geweest. Ook in en om Utrecht is het tijd voor festivals en feestjes in de buitenlucht. Wat opvalt zijn de Duits klinkende namen, zoals KrancK im Felde, 030Fest en Stekkerfest, dat in augustus op de agenda staat. Komt het door de Duits georiënteerde muziekstijlen of zijn er andere redenen? Daar komen we later nog op terug, maar hieronder staan de festivals in juni en juli waar je volgens ons een kijkje moet nemen en een dansje moet wagen.

Wanneer: zaterdag 18 juni 2011
Wat: 030Fest
Waar: Utrecht, Strand Oog in Al
Wie: Chris Tietjen, Einmusik, Red Robin, Invite, Pinxt  Miss Melera
Schade: € 22,50

Waarom: Er zijn geregeld leuke feestjes op het stadsstrand Oog in Al. Voor 030Fest hebben zes organisaties hun krachten gebundeld om zo op drie podia een fijn technofeestje te kunnen maken. De organisaties zijn onder andere Smeerboel, Subculture en Grooveroots. Deze zijn bekend van het organiseren van feesten in onder andere club Poema, Winkel van Sinkel en Dock 154. Als de krachtenbundeling het beste van alle deelnemers naar boven haalt, wordt het ongetwijfeld een geslaagde dag en de mensen kennende waarschijnlijk ook nacht.....


Wanneer: zaterdag 2 en zondag 3 juli
Wat: Source Festival
Waar: Vianen, recreatiegebied Middelwaard
Wie: Harvey, Jungle By Night, Modeselektor, Bonobo DVS1
Schade: Passepartout (zaterdag+zondag) € 60, zaterdag € 45,  zondag  € 30

Waarom: Source presenteert zichzelf als een van de meest vooruitstrevende elektronische festivals. Dat klopt ook wel, met zowel bijzondere elektonische acts als liveacts welke de drie buitenpodia, twee theaters (voor even wat anders dan muziek) en een indoor area op zaterdag sieren. Op zondag wordt het feest nog eens vervolgd op de drie grote podia. De diverse acts zijn gelukkig niet in een bepaald hokje te plaatsen, maar de nadruk ligt op techno, minimal en dubstep. Overigens heeft Source een aantal opvallende namen weten te strikken, zoals Robert Hood, één van de grondleggers van de minimal techno en oudgediende  Harvey, die niet erg vaak in Nederland te horen is.

Wanneer:  zaterdag 2 juli
Wat: Zomerkriebels
Waar: Utrecht, Vredeburg Leidsche Rijn
Wie: Marco V, Don Diablo, Secret Cinema, Bart Skills, Hardwell
Schade: € 39,50

Waarom: Zomerkriebels telt een viertal themapodia variërend van house, techno maar ook hiphop. Deze worden gehost door organisaties als Club Junx en Supah Dupah. Een grote diversiteit, wat zorgt dat er voor ieders smaak wel wat te horen en te zien is. En dus een goed alternatief voor 2 juli als je denkt dat Source wat te specialistisch is. Zomerkriebels heeft een aantal zeer bekende namen geprogrammeerd zoals Don Diablo en Chuckie, waarbij de laatstgenoemde de afgelopen tijd veel productiewerk in het buitenland heeft verricht. Daarnaast zijn de bekende Nederlandse technoDJ’s Michel de Hey en Secret Cinema, maar ook bijvoorbeeld hiphop live-act Zwart Licht  te bewonderen.

Wanneer:  donderdag 7 juli
Wat: Knuffelbaar
Waar: Bunnik, Fort Vechten
Wie: Boemklatsch, Wouter de Moor, Man zonder schaduw
Schade: € 20

Waarom: Studentenvereniging Unitas bestaat 100 jaar en dat is reden voor een feestje. Een onderdeel daarvan is Knuffelbaar, een festival niet alleen voor leden en medestudenten, maar naar eigen zeggen voor iedereen. Vooralsnog is niet bekend of er meer artiesten worden toegevoegd of hoe alles er precies uit gaat zien. Maar er is in ieder geval geen sprake van een ouderwets brallerig studentenfeest. De locatie is in ieder geval bijzonder, een oud fort uit de Hollandse Waterlinie.

Wanneer:  zaterdag 23 juli
Wat: KrancK im Felde
Waar: Utrecht, Savanahveld
Wie: Melon, Troy Pierce, Haito, Jules Deelder
Schade: € 28,50

Waarom: Organisatie KrancK bestaat twee jaar en ook dat is reden voor een feestje. KrancK is vooral bekend van feesten in Dock 154 en won vorig jaar zelfs Gouden Kabouter voor beste nieuwe organisatie. Voor het festival is gekozen voor industrieterrein Lage Weide, alwaar een buitenpodium zal opreizen, het Feld en een tent, het Zelt. Verwacht bij Kranck: minimal, techno, en techhouse als muziekstijlen en natuurlijk veel “Krankzinnigheid” en gewoon goede gezelligheid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht