Weekagenda week 42 Weekagenda week 42

Impakt Festival, cd presentatie Copark, try-out C-Mon & Kypski en Indie Folk in EKKO

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 42

Impakt Festival, cd presentatie Copark, try-out C-Mon & Kypski en Indie Folk in EKKO

Tekst: Marc van der Laan ,

Deze week veel variatie in het muziekaanbod in Utrecht en Amersfoort. Het Impakt Festival alleen al biedt elk jaar een groot aantal vernieuwende en avontuurlijke acts. Voor pakkende liedjes moet je vrijdag in EKKO zijn waar Coparck hun nieuwe album presenteert. Ook zaterdag biedt veel afwisseling met een try-out show van C-Mon & Kypski en folk/pop door Bowerbirds en Plants and Animals.

Impakt Festival, cd presentatie Copark, try-out C-Mon & Kypski en Indie Folk in EKKO

Wanneer: woensdag 14 tot en met zondag 18 oktober
Wat: Impakt Festival
Waar: diverse locaties waaronder Tivoli
Wie: te veel om op te noemen

Waarom: Voor muzikale ontdekkingen in de breedste zin van het woord moet je bij het Impakt festival zijn, misschien wel het meest avontuurlijke festival dat Utrecht kent. Van 14 tot en met 18 oktober vindt al weer de 20e editie plaats. Ieder jaar biedt het festival zoals ze zelf zeggen “ruimte aan vernieuwende, confronterende, vervreemdende of poëtische muzikale acts”. Sommige acts zijn top, anderen een misser, maar bijzonder is het altijd. Het thema van dit jaar is ‘Accelerated Living’. De uitleg daarbij is ‘hoe de tijd ons constant in haar greep heeft’. Zelf vind ik de letterlijke vertaling van het thema beter bij de huidige tijdgeest passen: de versnelling in ons leven waarnaar wij en veel mensen in onze omgeving voortdurend op zoek lijken te zijn. Het thema snelheid komt ook terug in de dubstep nacht ‘Speed Tribes’ die van 16 op 17 oktober plaatsvindt in Tivoli de Helling. Dan kun je dansend een versnelling hoger gaan op de klanken van dubstepdiva Cooly G, Hyperdub platenbaas Kode9 en bass culture pionier The Bug. Maar check ook even de rest van het programma op www.impakt.nl

Wanneer: vrijdag 16 oktober
Wat: cd presentatie Coparck
Waar: EKKO
Wie: Coparck & awkward i

Waarom: Coparck behoort inmiddels tot de gevestigde orde van de Nederlandse (indie-)pop. Ook hun vierde album ‘A Dog And Pony Show’ staat weer vol met pakkende liedjes. Het presenteren pakken ze meteen groots aan: in één weekend doen ze Amsterdam, Rotterdam en ook Utrecht aan om het publiek met hun nieuwe album kennis te laten maken. Tijdens de laatste editie van Club 3VOOR12/Utrecht heeft een aantal gelukkigen al stiekem live uitvoeringen van tracks van het nieuwe album kunnen horen. Voor iedereen die niet bij dat optreden was volgt nu een herkansing. Het zou ons niet verbazen wanneer mensen die bij het optreden tijdens de Club waren ook weer naar de EKKO gaan. Voorprogramma is awkward i, al weer een vaderlandse band die vorige maand met ‘I Really Should Whisper’ een prima debuut album uitbracht.

Wanneer: zaterdag 17 oktober
Wat: Kribbuh Shit
Waar: De Kelder
Wie: C-Mon & Kypski en Wudstik

Waarom: Kribbuh Shit is de hiphop avond van De Kelder. Gezien het niveau van de Amersfoortse hiphop (Jiggy Djé, DAC, Nedertoon etc. etc.) is het goed om daar een keer naar toe te gaan maar vanavond helemaal. C-Mon & Kypksi doet dan namelijk een try-out van het nieuwe album ‘We Are Square’ dat op 23 oktober uitkomt. Als de geluiden kloppen staat ons nog meer dan op vorige albums een eclectische combinatie van stijlen en samples te wachten. Zeker als je weet dat C-Mon & Kypksi als fantastische live band het label hiphop eigenlijk ontgroeid is, is De Kelder deze zaterdag ‘the place to be’. Kribbuh zou Kribbuh niet zijn zonder inbreng uit Amersfoort. Daarvoor zorgen Wudstik (voorheen in DAC) als voorprogramma en Jiggy Djé en Spacekees die de avond aan elkaar praten.

Wanneer: zaterdag 17 oktober
Wat: Indie Folk
Waar: EKKO
Wie: Bowerbirds & Plants and Animals

Waarom: In deze hectische tijden zijn we zowel op zoek naar versnelling als naar onthaasting. Indiefolk is een genre dat perfect in die laatste behoefte voorziet. De populariteit en goede kritieken van acts zoals Bon Iver, J. Tillman, The Tallest Man on Earth en The Black Atlantic spreekt boekdelen. In EKKO staan vanavond met Bowerbirds en Plants and Animals twee bands die met een beetje goede wil ook in die hoek te plaatsen zijn. De romantici onder ons zullen smullen van het dagelijks leven van Phil Moore en Beth Tacular (zij zijn Bowerbirds): wonend in een caravan aan de rand van het bos met maar een paar minuten elektriciteit per dag. Maar hun dromerige folk met popinvloeden heeft ook muzikaal veel te bieden. Plants and Animals komt uit Montreal en wordt wel vergeleken met landgenoten The Arcade Fire en Patrick Watson. Samen vormen ze het perfecte medicijn om rustig je zondag in te gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht