Weekagenda week 41

Popronde, The Gasoline Brothers, The Subhuman en Volkoren Festijn

Tekst: Casper Sikkema ,

Een nieuwe weekagenda met Popronde, The Gasoline Brothers, The Subhuman en Volkoren Festijn

Popronde, The Gasoline Brothers, The Subhuman en Volkoren Festijn

Wanneer: vrijdag 9 oktober
Wat: Popronde
Waar: waar niet?
Wie: Tududuh, Most Unpleasant Men, Lightwires, Lukas Batteau e.v.a

Waarom: Jaarlijks trekt de popkaravaan van de Popronde langs stad en land om, fier stamgasten negerend, dwars door de gesprekken over nare collega’s, slecht presterende voetbalteams en anale bommen heen een riedeltje popmuziek te laten horen. Ook dit jaar zullen de nog wat flets schijnende pareltjes van het nationale indiecircuit uw stamkroeg doen vollopen. Mocht uw favo hangout ‘De Plak’ heten en verlangt u eens naar iets anders dan zanger Rinus, hier een paar tips.

21.00 Les Singes, Café de Stad
          Lea, Kafee België 

21.30 Tududuh, de Bastaard

22.00 The Mad Trist, EKKO
          Lightwires, de Morgenster

22.15 Most Unpleasant Men, Flitz
          The Secret Love Parade, Springhaver

23.30 Lukas Batteau, U Rock!

00.30 Afterparty, De Kargadoor

Wanneer: zaterdag 10 oktober
Wat: albumpresentatie ‘Tsk!’
Waar: EKKO
Wie: The Gasoline Brothers

Waarom: Voor tweeps, wielerfans en levende mensen inmiddels een overbodige mededeling, maar voor de goede orde toch een korte mededeling van algemeen belang. The Gasoline Brothers presenteren tweede album ‘Tsk!’ en het is nog niet uitverkocht! Wees echter wel snel. Na de vier sterrenrecensie in de Volkskrant is de kans groot dat ook niet-tweeps, wielerhaters en niet zo levende mensen een kaartje voor uw neus zullen proberen weg te kapen. 

Wanneer: zondagmiddag, 11 oktober
Wat: Volkoren Festijn
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Ponoka, at the close of everyday, Kim Janssen en Anderson, Brown Feahter Sparrow

Waarom: Wij zeggen Ponoka, at the close of everyday, Kim Janssen en Anderson en u zegt: fijn. De jongens en meisjes van het Volkorenlabel weten namelijk hoe zondagmiddagen (waarop FC Utrecht uit speelt) werken. Je wordt langzaam wakker, kijkt een stukje Buitenhof, kotst een wc vol en denkt wat na over de leegte in je leven. Dan opeens weet je wat je al jaren mist. SPIRITUALITEIT! Direct daarna denk je aan de weekagenda. Stond daar niet dat er een fijne Volkorenmatinee was? Een middag met bijvoorbeeld Brown Feather Sparrow, de band die als het aan ons en God ligt, de singer-songwriterfinale van de Grote Prijs verpletterend gaat winnen. Dus. Uw zondagmiddag in vogelvlucht:  Brak. Ongelukkig. Eureka moment. Ponoka. at the close of everyday. Kim Janssen. Anderson. Brown Feather Sparrow. Healing. Studio Sport. 

Wanneer: dinsdag 13 oktober
Wat: Vette Analoge Shit
Waar: dB’s
Wie: Part Chimp, The Subhuman (met band)

Waar: Daar gaan we weer. Vette Analoge Shit is de avond waarop kwaliteit, ziel en grensverleggend experiment steeds weer voor louterend mooie momenten zorgen. Ondanks de voor harde werkers (zoals u, zoals wij) lastige dag, toch een hartgrondig advies. Ga! The Subhuman presenteert zijn nieuwe 7’’ single (met band!) en Part Chimp komt om u volgens de immer in eloquentie uitblinkende site van dB’s omverblazen met oorverdovend, maagwandverterend en neushaarverschroeidende muziek. Hard!