Utracks 14 oktober 2009

Pitch Blond, In A Cabin With, Anne Soldaat en Hard van Utracks

Tekst: Redactie Utracks ,

In de Utracks uitzending van afgelopen woensdag Pitch Blond, de In A Cabin With uitzendingen bij de NPS, een heel uur met Anne Soldaat en een literaire editie van Hard van Utracks.

Pitch Blond, In A Cabin With, Anne Soldaat en Hard van Utracks

Herfst! Tijd om lekker binnen aan de radio gekluisterd te zitten. En wie zit er nou niet te wachten op een propvolle uitzending van Utracks? Als blaadjes vallen de plaatjes uit de bomen.

In het eerste uur neemt Suzanne Ypma van Pitch Blond ons mee in wijze en lelijke uitspraken. Pitch Blond staat te popelen om hun eerste full length cd te presenteren. Dat doen ze op 14 november in Poppodium PopHotSpot in Den Haag. Maarten Besseling van In A Cabin With vertelt waarom de NPS zo graag drie uitzendingen met hen wilde maken.

In het tweede uur kom je te weten waarom Anne Soldaat ‘van Utrecht’ is. De melodieuze gitaarpop van zijn laatste album ‘In Another Life’ laat hij solo in de studio horen. Hij heeft wel eens over zichzelf gezegd: “Ik ben een gitarist die zonodig moet zingen.” Nu voelt hij zich steeds meer zanger. Waarom dat zo is, hoor je in deze uitzending. Daarnaast vertelt hij waar zijn inspiratie vandaan komt: “Als ik op dreef ben: dat is wanneer het nadenken stopt en je jezelf vergeet.” Maar ook de overeenkomsten tussen vogels en mensen komen aan de orde. Op 1 november speelt Anne Soldaat in Tivoli de Helling.

Om een makkelijk bruggetje te slaan: hoe slechter de man, hoe beter de soldaat. In het laatste uur een heel speciale literaire editie van Hard van Utracks met nog meer van dit soort uitspraken. Met deze keer voor het eerst als nieuwe duo presentator de nu al legendarische drummer van The Stilettos: Barry Stiletto.

De uitzending is terug te luisteren op www.utracks.nl.