Tivoli geeft hoop op samenwerking Muziekpaleis op Tivoli geeft hoop op samenwerking Muziekpaleis op

“Wij gaan ervan uit dat we in de Oudegracht blijven”

, Atze de Vrieze

Tivoli geeft hoop op samenwerking Muziekpaleis op

“Wij gaan ervan uit dat we in de Oudegracht blijven”

Atze de Vrieze ,

Het bestuur van de Stichting Tivoli heeft de gemeente Utrecht vandaag laten weten helaas geen deel meer te kunnen nemen aan de gesprekken die werden gevoerd over de samenwerking binnen de Stichting Muziekpaleis. "Tivoli kan niet akkoord gaan met een aanpassing van de stichting, waarbij Tivoli geen enkele invloed en zeggenschap meer zou hebben."

“Wij gaan ervan uit dat we in de Oudegracht blijven”

Vier maanden nadat de bom barstte tussen Tivoli en de Gemeente Utrecht heeft het poppodium de hoop opgegeven nog toe te treden tot het Muziekpaleis. Het bestuur van de Stichting Tivoli heeft de gemeente Utrecht vandaag laten weten helaas geen deel meer te kunnen nemen aan de gesprekken die werden gevoerd over de samenwerking binnen de Stichting Muziekpaleis. “Tivoli wilde opnieuw naar de exploitatiebegroting kijken”, zegt bestuursvoorzitter Barry de Vos. “Zoals anderhalf jaar geleden ook al aangeraden werd door adviesbureau LaGroupe. De Gemeente wilde dat uiteindelijk ook, maar wilde vervolgens de contracten open breken. Tivoli kan daar niet mee akkoord gaan.”

De Gemeente Utrecht wilde een nieuwe bestuursverhouding, waarin Tivoli geen vetorecht meer zou hebben.  Onacceptabel, vindt Tivoli. “In het huidige bestuur heeft SJU een bestuurslid, Tivoli en de gemeente Utrecht ieder drie bestuursleden en is er een voorzitter in de persoon van Hans Andersson. Tivoli kan niet akkoord gaan met een aanpassing van de stichting, waarbij Tivoli geen enkele invloed en zeggenschap meer zou hebben.”

Tivoli liet in juni weten eventueel als losse organisatie het Muziekpaleis te betreden en pas later op te gaan in een nieuwe organisatie. Zowel de Gemeente Utrecht als SJU Jazz gaven direct aan daar niets voor te voelen. “Tivoli is altijd bereid verder te praten, maar op dit moment gaan we er vanuit dat Tivoli gewoon aan de Oudegracht blijft”, zegt Barry de Vos. “De afgelopen twee jaar is een bizar gevecht ontstaan. Zodra de gemeenteraad akkoord ging met het bouwkrediet, heeft de Gemeente geprobeerd Tivoli buitenspel te zetten.”

De gemeente Utrecht laat weten inhoudelijk niet via de media te communiceren over de kwestie. "Partijen hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om er gezamenlijk uit te komen. Ook wij hadden het gevoel dat we bijna rond waren. Het verbaast ons dat Tivoli op dit moment via de media met dit bericht naar buiten komt en betreurt het dat Tivoli de afspraak van morgen heeft afgezegd."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht