Weekagenda week 48 Weekagenda week 48

Le Guess Who? en Noise Central Festival

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 48

Le Guess Who? en Noise Central Festival

Tekst: Casper Sikkema ,

In de weekagenda deze week de must-go’s voor Le Guess Who. Wat mag u dus echt niet missen. De liefhebber van bikkelharde noise en allesverzengende industrial bieden we een zwartomrand escapemogelijkheidje met een nieuwe en oorverdovende editie van het Noise Central Festival.

Le Guess Who? en Noise Central Festival

Voordat u net als elk jaar uw rondje ‘de Avonden’ leest om vervolgens vol mensenhaat en pijnlijk zelfonderzoek de feestmaand door te brengen, is het tijd voor iets leuks. Iets waardoor u, ook als is het maar voor even, gelooft dat de wereld een mooie plek is. Le Guess Who? biedt die mogelijkheid en wij van 3VOOR12/Utrecht zijn zo vriendelijk geweest onze goede smaak en intellectuele vermogens weer eens aan te wenden voor een paar gouden tips. Het enige wat u nu nog maar hoeft te doen is melancholisch verzuchten dat u ademt, beweegt en leeft. Dat u het heeft gezien. Dat het, godzijdank, allemaal niet onopgemerkt is gebleven. Deal?

Donderdag 

Wie: A Place To Bury Strangers, Dead Conferate, Tweak Bird
Waar: Tivoli de Helling
Wat: eigentijdse versie van My Bloody Valentine en The Jesus and Mary Chain. Oorverdovend dus. 

Waarom:
Op London Calling waren ze samen met Wild Beasts het absolute hoogtepunt. Hard, psychedelisch en zonder genade pompten de zwartkijkers uit Brooklyn het hitpubliek de onderwereld in. Daar waar My Bloody Valentine, Joy Division, The Jesus and Mary Chain en The Cure elkaar ontmoeten, kreeg het zwartkijkersgenre een actuele injectie waar het nog wel een tijdje mee vooruit kan. Tip: neem uw beste oordoppen mee, het weekend is tenslotte nog lang!

Zaterdag

Wie: Megafaun, The Dodos, Wild Beasts, The Very Best
Waar: Tivoli Oudegracht 
Wat: hoogtepunt van Le Guess Who?

Waarom: Waar te beginnen? Een line-up als deze schreeuwt om superlatieven. Een poging om genuanceerd en objectief te zijn dan maar. Vampire Weekend bracht twee jaar geleden overtuigend Afrika terug in de harten van de blanke indiekids. Jammer was wel dat je naast opwindende afropop ook de harde banken (en daarbijkomende stijfheid) van de prestigieuse elite-universiteit terughoorde. The Very Best klinkt in vergelijking met de college-afropop van Vampire Weekend vooral echt. Het project van twee Britse bleekscheten die samenwerken als producers onder de verschrikkelijk naam ‘Radioclit’ en Esu Mwamwaya, een zanger uit Malawi, mocht dan ook direct op een maximale respons van de internetgemeenschap rekenen. De reden: dankzij de fantastische stem van Esu en de fijnzinnige producerskwaliteiten van het duo klatert de Afrikaanse zon ook in de donkerste dagen van het jaar ons leven binnen. Over de rest van de bands die deze avond spelen hoeven we u eigenlijk niets meer te vertellen dan dat u ze moet gaan zien. Dat neemt u wel van ons aan, toch?

De rest

Uiteraard zijn er nog veel meer bands die u zou moeten zien. Hieronder een paar suggesties:

Vrijdag in Tivoli de Helling: vanaf 21.30 Lightning Dust. In EKKO zorgt Awkward I vanaf 22.00 voor een uurtje vaderlandse trots.

Zaterdag springt u samen met ons na The Very Best op de fiets om in De Helling nog een stukje van Bibio mee te pakken om daarna bij The Field (met band) wat postmoderne danspasjes uit te proberen. Als dansen niet je ding is, en vette psychedelische rock wel, moet je zeker naar TV Buddhas in dB’s.

Zondag is, volgens ons dan, Wavves om 21.00 in EKKO de beste reden om de deur uit te gaan.

The Tragically Hip (donderdag), Patrick Watson (zondag) en de passepartoutkaarten voor zondag zijn inmiddels uitverkocht. Voor meer informatie over kaartverkoop, het blokkenschema en een volledig overzicht: www.leguesswho.com
 

Zondag

Wie: IRM, Wertham, TZII, Einleitungszeit, Feine Trinkers Bei Pinkels Daheim, Odal
Waar: SJU
Wat: Noise Central Festival

Waarom: Zondagmiddagen kunnen verschrikkelijk zijn. Voor je het weet zit je het kleinste en nog niet zindelijke neefje van je partner voor te lezen uit Nijntje. Terwijl je tevergeefs de urinegeur van het jochie probeert te negeren, dwalen je gedachten bij het lezen steeds af naar de vraag wat Nijntjes standpunt in het grote hasj- of wietdebat is. Net terwijl je besloten hebt dat Nijntje waarschijnlijk een fan van hasj is en dat zij wiet voor schooiers vindt, vertelt een oom je triomfantelijk de voetbaluitslagen van die middag. Weg bord-op-schoot-moment. Weg lichtpuntje van de zondag. Welkom pure haat. Om uzelf dit soort typische zondagmiddagmomenten te besparen, raden we u van harte aan het Noise Central Fest in SJU te bezoeken. Snoeiharde noise en bikkelharde industrial als medicijn tegen slechte zondagen. Wedden dat uw karma er met sprongen op vooruit gaat?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht