Weekagenda week 13 Weekagenda week 13

5 jaar 3VOOR12/Utrecht en VEEL MEER

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 13

5 jaar 3VOOR12/Utrecht en VEEL MEER

Tekst: Casper Sikkema ,

Een overvolle weekagenda met: Onder Invloed Live, 3VOOR12/Utrecht 5 jaar, Steen en Spinal, Creature With The Atom Brain en de eerste Rockit van dit jaar.

5 jaar 3VOOR12/Utrecht en VEEL MEER

Wanneer: woensdag 25 maart

Wat: Onder Invloed Live

Waar: U-Rock

Wie: Most Unpleasant Men, Ro Halfhide en M-Jo

Waarom: afgelopen week  was het prachtige weer, zo vertelden de mensen in onze kennissenkring euforisch. Wij hebben er niet zo veel van meegekregen. Matthijs van der Ven hield de bezoekers van zijn website namelijk zo secuur op de hoogte van zijn belevenissen in Glasgow dat we eerlijk gezegd de noodzaak van de stralende zon op ons bleke gezicht even opzij schoven. Samen met Ro Halfhide en onder andere Davie Lawson werden Heilige Plaatsen als Stow College bezocht, in de popgeschiedenis opgenomen als plek waar Belle & Sebastian (en Snow Patrol)  hun debuut opnamen. Woensdag zijn de mannen terug. In U-Rock. Het weerzien zal met de hulp van Most Unpleasant Men, M-Jo en Ro Halfhide zelf vast warm en prachtig zijn. 


Wanneer: donderdag 26 maart

Wat: verjaardagsfeest 3VOOR12/Utrecht

Waar: EKKO

Wie: Kismet, Mailman John, Knobsticker en Mike Mago

Waarom: 3VOOR12/Utrecht bestaat vijf jaar. Ongelofelijk he? Stelt u het zich even voor: vijf jaar lang probeert deze site op basis van de inzet van vele vrijwilligers een zo volledig mogelijk beeld te geven van de muziekscene van Utrecht. Persoonlijk vind ik het een wonder. Een wonder van compassie, noeste werklust  en puur altruïsme. Sommige mensen vinden dat niet genoeg. Die mensen vinden dat 3VOOR12/Utrecht het niet goed genoeg doet. Al die mensen roep ik bij deze op donderdag eens langs te komen om te zien hoe jong, mooi en hardwerkend we allemaal zijn. We doen ons best! We kunnen altijd hulp gebruiken! Kom gewoon langs!  Kismet, Mailman John, Knobsticker en Mike Mago komen ook!


Wanneer: donderdag 26 maart

Wat: albumpresentatie ' You Can Be Replaced'

Waar: Tivoli de Helling

Wie: Storybox, support: Joosk

Waarom: Storybox heeft een nieuw album met daarop een, als het aan ons ligt, regelrecht hit. Die hit ‘ High’ zal ze misschien groot maken. Groot, bekend en rijk. Het zou terecht zijn voor een band die zichzelf steeds opnieuw uitvindt, gelooft in vooruitgang en toch herkenbare kwaliteitssongs blijft afleveren. Roger Becherian (Elvis Costello, Undertones) had dat ook door en belde de band een tijdje terug op met de vraag of hij hun tweede album mocht opnemen.  Storybox, niet te beroerd een befaamde producer zijn zin te geven, trok naar Engeland om daar het prachtige ‘ You Can Be Replaced’ op te nemen. Donderdag presenteert de band de opvolger van ‘ A Fools Attempt’ in Tivoli de Helling. Hint: er zijn nog kaarten!


Wanneer: vrijdag 27 maart

Wat: ROF! Tweede Klapnacht

Waar: EKKO

Wie: Steen & Spinal

Waarom: Steen en Spinal kwamen afgelopen Lowlands even buurten in de Magneetbar. In die bar is het, zoals iedere bezoeker weet, altijd een ongecompliceerde vrolijke bende waar men massaal de herinnering aan vergane tijden van Telekids en Purno de Purno (toen we allemaal nog gelukkig waren) viert. Tja, dan sta je met je feestmuts op toch vreemd te kijken als De Man Die Nooit Knippert langskomt om het feestje te bederven met zijn kadaverraps. In EKKO zullen Steen en Spinal hun nieuwe plaat Kadaverrap 2 aan het op  hel, verdoemenis en kanker voorbereidde publiek presenteren. U kan daar, als u wil, gratis naartoe door de prijsvraag (zie onder) te beantwoorden.


Wanneer: vrijdag 27 maart

Wat: try-out Belgische superband

Waar: dB's

Wie: Creature With The Atom Brain, Secret Handshake Club

Waarom: Goed. De namen Millionaire, Mark Lanegan, Evil Superstars, Vive la Fete en Dead Stop zijn u vast niet onbekend. De Belgische supergroep onder de verfijnde naam Creature With The Atom Brain telt enkel leden uit hier bovenstaande namen. In dB's doen ze een try-out voor het binnenkort bij Munich te verschijnen album Transyvania die werd geproduceerd door Chris Goss (Queens of the Stone Age). Sluiten we dit stukje name-dropping met de mededeling dat naast deze grootheden ook een echte travo het podium zal betreden. Nice!

Wanneer: zaterdag 28 maart

Wat: Rockit

Waar: Central Studios

Wie: Miss Djax, The Maddox, Frank Kvitta, Juan Sanchez, The Advent e.v.a.

Waarom: de eerste Rockit van dit jaar heeft twee zalen: een met Techno en een met Hard Techno. Vanuit zaal 1 zullen de vermaarde dj's van het Berlijnse Kne'Deep tot 07.00 uur in de weer met keiharde beats, terwijl even verderop de rollende Detroit Techno uit zaal 2 met namen als The Advent en Juan Sanchez ook voor het nodige stampwerk zorgen. Hard aanbevolen!

Wil jij naar de klapnacht met Spinal & Steen? Stuur dan voor donderdag 23.57 je antwoord op onderstaande vraag naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl

Vraag: hoe heet de eerste release van Spinal en Steen?

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht