Weekagenda week 12 Weekagenda week 12

Paulusma, Narwhal en 3VOOR12/Utrecht op Tweetakt

, Tekst: Nieske Vergunst

Weekagenda week 12

Paulusma, Narwhal en 3VOOR12/Utrecht op Tweetakt

Tekst: Nieske Vergunst ,

Deze week een concertagenda waar Utrecht zich niet voor hoeft te schamen. Niet alleen trapt het interdisciplinaire festival Tweetakt aankomend weekend af, met naast de podiumkunsten ook veel muzikaal talent. Maar ook Paulusma, Narwhal en Zita Swoon doen de stad aan. Goed nieuws: er zijn kaarten te winnen.

Paulusma, Narwhal en 3VOOR12/Utrecht op Tweetakt

Weekagenda week 12

Wanneer: vrijdag 20 maart

Wat: mooie liedjes van getalenteerde mannen

Waar: EKKO

Wie: Paulusma (support: Joosk)

Waarom: Jelle Paulusma en zijn support act Joost Ooskamp hebben iets gemeen: een solocarriere die voortkomt uit de split van een band, respectievelijk Daryll-Ann en Taxi to the Ocean. Paulusma heeft met zijn tweede album iRECORD bewezen een blijvertje te zijn in de muziekwereld, en kan dit ook door prachtige live-optredens met zijn zevenkoppige band waarmaken. Joosk is net terug uit Los Angeles, waar hij zijn debuutalbum heeft opgenomen, en zal ons nu eindelijk het resultaat daarvan live ten gehore brengen. 


Wanneer: zaterdag 21 maart

Wat: 3VOOR12/Utrecht op Tweetakt

Waar: De Neude

Wie: Tududuh, I Am Oak, Dial Prisko, Giants of Husavik, L'Enfer, John F. Dennedy Munk

Waarom: Eigenlijk hebben we het allemaal al uitgelegd: “In het kader van 'Vreemde Ontmoetingen' zetten we die middag en avond een avontuurlijk programma neer waar vrome devoten wellicht van huiveren en muziekliefhebbers hun vingers of oren bij opeten. Dit is de plek om elkaar broederlijk de hand te geven, de geest te verruimen of juist weg te rennen in afschuw. In ieder geval is het de plaats om The Giants of Húsavík voor het eerst in thuisstad Utrecht te aanschouwen, te proeven van de wonderschonen melancholie van belofte I Am Oak of uit je dak te gaan bij de electro-metal van L’Enfer. Voor ieder wat wils en wie weet word je nog eens verrast!” 


Wanneer: zaterdag 21 maart

Wat: NARWHAL

Waar: SJU Jazzpodium

Wie: Pim van Ham, Nicky Hustinx en Frank Wienk (drums & percussie), Floris van Bergeijk, Jelte Heringa en Eelco Topper (toetsen & elektronica), Iris Deppe en Merel Haasnoot (illustraties & vormgeving).

Waarom: Sluit een aantal muzikanten en illustratoren een week lang op in SJU Jazzpodium met het thema ‘onder water’. Een beetje gek? Misschien. Bijzonder? Ongetwijfeld. Zaterdag kunnen we in ieder geval horen en zien waar deze groep mee boven water komt.

Nog een reden om dit concert niet te missen: 3VOOR12/Utrecht geeft 3x2 kaarten weg! Mail uiterlijk donderdag 19 maart om 23:57 naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl met het antwoord op de volgende vraag: In welke band spelen Pim van Ham en Eelco Topper samen? 


Wanneer: zaterdag 21 maart

Wat: Cross-Linx

Waar: Vredenburg Leidsche Rijn

Wie: Michael Nyman, Zita Swoon, TVBOX1, Music Mining

Waarom: Omdat het door de combinatie pop, klassiek en filmmuziek een avontuurlijke avond belooft te worden. Eigenlijk is alleen de aanwezigheid van Belgische indie-helden Zita Swoon al genoeg reden om Cross-Linx te bezoeken. Aan de andere kant van het spectrum hebben we componist en pianist Michael Nyman – u kent hem wellicht van de soundtracks van o.a. Man on Wire, Gattaca en The Piano – die optreedt met zijn vaste strijkkwartet. Met daarnaast nog miniconcerten van Declan de Barra, Yuko en Wixel en het project TVBOX1 (met muzikanten en videostreams) is het een knap man die zich op zo’n avond nog kan vervelen.

Nog een reden om deze avond niet te missen: 3VOOR12/Utrecht geeft 2x2 kaarten weg! Mail uiterlijk donderdag 19 maart om 23:57 naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl met het antwoord op de volgende vraag: onder welke drie (!) andere namen heeft Zita Swoon opgetreden voordat de band in 1996 eindelijk zijn definitieve naam aannam? 


Wanneer: zaterdag 21 maart

Wat: Clash of the Titans finale

Waar: EKKO

Wie: Let’s Go to Berlin, Sonny Rocket, Hymir, Marock ‘n Roll, This Routine is Hell, Sheriff of Hong Kong

Waarom: Omdat – zoals we al eerder schreven – deze bandwedstrijd in het verleden nogal wat goede namen heeft bekroond waar we later nog veel van gehoord hebben in het Utrechtse. Let’s Go to Berlin (poppy soundzz), Sonny Rocket (pop), Hymir (metal), Marock ’n Roll (funk/rock/hiphop) en This Routine is Hell (hardcore) strijden in de finale om de hoofdprijs: een flink prijzenpakket, waaronder twee opnamedagen in Studio Moskou en een optreden op het Bevrijdingsfestival. Daarnaast geeft Sheriff of Hong Kong als vorige winnaar van Clash of the Titans een optreden om deze nieuwe generatie nog eens goed te laten zien hoe het moet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht