Weekagenda week 11 Weekagenda week 11

Ponoka, Minimaal Kabaal, Moi, le voisin, Uncle Frankle

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 11

Ponoka, Minimaal Kabaal, Moi, le voisin, Uncle Frankle

Tekst: Casper Sikkema ,

Cees Grimbergen, u weet wel, de immer verontwaardigd kijkende gespreksleider schreef deze week een column over Kyteman. Dat hij vroeger altijd in het Griftpark speelde enzo. En dat hij heeeeeel goed is. Net een straatmuzikant. Maar dan wel heeeeeel goed. In een week waarin onze Nieuwe Held tweemaal een razendsnel uitverkocht Tivoli aandoet, kiezen wij van de weekagenda voor de verassing.

Ponoka, Minimaal Kabaal, Moi, le voisin, Uncle Frankle

Cees Grimbergen, u weet wel, die immer verontwaardigd kijkende gespreksleider van t.v., schreef deze week een column over Kyteman. Dat hij vroeger altijd in het Griftpark speelde enzo. En dat hij heeeeeel goed is. Net een straatmuzikant. Maar dan wel heeeeeel goed. In een week waarin onze Nieuwe Held tweemaal een razendsnel uitverkocht Tivoli aandoet, kiezen wij van de weekagenda voor de verassing. Hoogtepunten waar u nog wel impulsief de jas voor kan aantrekken, op de fiets kan springen en naar binnen kan lopen om daar zomaar iets te zien dat ook heeeeeeel goed is.

Wanneer: vrijdag 13 maart
Wat: EP Presentatie Uncle Frankle
Waar: dB’s
Wie: Uncle Frankle, Only Seven Left

Waarom: Uncle Frankle maakt pakkende britpopsongs die prima mee te neuriën te zijn en won daarmee een paar weken terug de Dutch Delight-avond in EKKO. Samen met de sympathieke pianopop van Only Seven Left kan dit niet anders dan SUPERTOF uitpakken. Of, zoals Rosanne het op de website van Only Seven Left verwoordt: ‘Ik kan/mag komen! Ik heb d’r zin in!’

Wanneer: zaterdag 14 maart
Wat: Minimaal Kabaal, circuseditie
Waar: De Kelder, AMERSFOORT!
Wie: Le Chien Perdu (Soulrock), Dimzen (Cocoon), Johanna Mercker (Timewarp NL), Paul Niezen (Minimaal Kabaal), Tundra & Qbical (Manual), Jorn Prinsen 

Waarom: Onder de titel ‘I wish my wife was this dirty…’ lokt het succesvolle Minimaal Kabaal weer veel liefhebbers van minimaal gebeuk naar Amersfoort. Na tien succesvolle edities weten steeds meer liefhebbers vanuit het hele land de Kelder te vinden. Voor Minimaal Kabaal geen reden om tevreden achterover te leunen. Voor deze elfde editie wordt namelijk zelfs een heel circus uit de grond gestampt. Reden te over om met feestmuts en clownsneus in de achterzak de stoute schoenen eens aan te trekken en Amersfoort eens met een bezoek te vereren.

Wanneer: zondag 15 maart
Wat: Animaux & Idiots, dierlijke dans, fanfarefolk en wonderbaarlijke acrobatiek
Waar: 15.30 uur Domplein, 16.30 uur Ganzenmarkt
Wie: Moi, le Voisin

Waarom: hierbij citeren we, bij wijze van uitzondering, graag de aankondiging: ‘De circustent is afgebroken, maar heel de troep waggelt gewoon verder de straat op. Dierlijk enthousiast en vol muziek. Een half verdwaald fanfare-orkest, een postfolkloristisch muziekgezelschap en een stoet dansende dieren trekken voorbij in de optocht ‘Animaux et Idiots.’ Trompetten schallen, cello’s zwieren. Een exotisch zoogdier springt in uw nek. Indiefolk uit diverse windstreken ontmoet zelfgemaakte instrumenten en moderne dans. De muziek is van de jonge, veelbelovende indiefolkgroep Moi, le voisin, samen met geluidskunstenaar Michiel Antonsz. van de Weerthof en een viertal blazers.’ Wat we daaraan kunnen toevoegen? Nou ja, misschien dat Moi, le voisin vorig jaar ons een van de mooiste platen van het jaar schonk. Moet voldoende zijn: gaan! 

Wanneer: zondag 15 maart
Wat: christenen!
Waar: dB’s
Wie: At the close of every day, Ponoka, Kim Janssen

Waarom: Ponoka is op het gebied van prachtige popliedjes die een mens naar boven doen kijken (zo van: hee, een school binnenlopen om daar iedereen kapot te schieten mag dan wel de nieuwe vorm van teenangst zijn, uiteindelijk komt alles goed, echt!) misschien wel het beste wat God ons, verdorven mensheid, de laatste jaren heeft geschonken. Het felbejubelde album ‘Hindsight’, inmiddels alweer twee jaar oud maar nog steeds trouwe kameraad in zware tijden, krijgt dit voorjaar eindelijk een opvolger. Met vuur in het hart en een aan aanbidding grenzende devotie, staan wij dan ook al geruime tijd klaar om de nieuwe liedjes in ons hart te sluiten. At the close of every day en Kim Janssen (zeker ook niet de minsten) maken dit feest van verbroedering compleet. Zondag dus, een prachtige dag voor zoveel pure schoonheid.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht