Weekagenda week 10 Weekagenda week 10

Rumor, Live in Your Livingroom, Carl Craig, Crystal Antlers én gratis kaarten

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 10

Rumor, Live in Your Livingroom, Carl Craig, Crystal Antlers én gratis kaarten

Tekst: Casper Sikkema ,

Deze weekagenda biedt voor de snelle jongens (en meisjes natuurlijk!) zelfs twee mogelijkheden om GRATIS twee avonden overlopend van kwaliteit en sympathieke bedoelingen te bezoeken. Ongelofelijk? Ach, we doen gewoon ons best. Deze week: Rumor, Live in Your Livingroom, Carl Craig, Crystal Antlers.

Rumor, Live in Your Livingroom, Carl Craig, Crystal Antlers én gratis kaarten

Deze weekagenda biedt voor de snelle jongens (en meisjes natuurlijk!) twee mogelijkheden om GRATIS twee avonden overlopend van kwaliteit en sympathieke bedoelingen te bezoeken. Ongelofelijk? Ach, we doen gewoon ons best. Deze week: Rumor, Live in Your Livingroom, Carl Craig, Crystal Antlers.

Wanneer: donderdag 5 maart
Wat: Rumor 56
Waar: Theater Kikker, EKKO, SJU Jazzpodium
Wie: René Eckhardt, Ponytail, Affinidad-Edward Simon, David Binney, Scott Colley en Antonio Sanchez.

Waarom: Rumor, het festival voor de liefhebber van avontuurlijk klanken, heeft ook deze editie weer een programma waarvoor die liefhebber van de onverwachte wending alleen maar een diepe buiging kan maken. Op één avond zullen op drie verschillende locaties (EKKO, SJU, Theater Kikker) drie acts elk op een eigen manier de grenzen van pop, jazz en gecomponeerde muziek verleggen. Ziet u uzelf dus als avant-gardist, heeft u het ook wel gehad met de voorspelbare muziek van voorspelbare jongens in voorspelbare bands: vrees niet. Rumor zal u in een warm bad van onvoorspelbaarheid en avant-gardistisch kijkende medemensen onderdompelen. Gun uzelf die kans!

Wanneer: zaterdag 7maart
Waar: een fijne huiskamer met uitzicht op de Dom.
Wie: Robin Block, Lee Mason, This Leo Sunrise

Waarom: vorig jaar schreef ik de volgende lovende woorden voer de huiskameravond met toen o.a. Marten de Paepe en Boy Ler: ‘Live in Your Livingroom bleek een van de leukste live-ervaringen van het afgelopen jaar’. Need we say more? Mijn toenmalige enthousiasme lag natuurlijk grotendeels aan mijn kennismaking met Boy Ler (de helden hebben inmiddels een nieuw project: check dat), maar ook aan de authentieke en kwalitatieve opzet van de avond. Ook deze editie loopt weer over van pure luisterkwaliteit. Van This Leo Sunrise weten we inmiddels dat de band haast lijkt gemaakt voor stil luisterende huiskamers (met slagregens tegen de beslagen ruiten). Ook Robin Block en Lee Mason zullen beide hun uiterste best doen die geslaagde ervaring van vorig jaar te overtreffen.

Wanneer: vrijdag 6 maart
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Carl Craig

Waarom: Na een oorverdovend geslaagde editie van Source on Ice kan de technoliefhebber een week later alweer contact opnemen met de pillenboer.  Technolegende Carl Craig komt weer eens langs en dat is altijd goed nieuws. Craig bracht vorig jaar ‘Carl Craig Sessions’ uit, een dubbel-cd waarop in 23 tracks alles wat de beste man heeft gedaan grondig op de schop gaat om er minstens even organisch en euforisch weer uit te komen. In De Helling zal nog maar weer eens blijken waarom zijn donkere, warme sound nu al bijna twintig jaar de dansvloeren over de hele wereld tot totale overgave dwingt.

Wanneer: zaterdag 7 maart
Waar: EKKO
Wie: Crystal Antlers, Stairs to Nowhere, Johnny Cage

Waarom: Psychedelisch, punk, soul, noise, Mars Volta. Inderdaad, Crystal Antlers is zo’n band waar je van houdt, of die je haat. De bijbel van de popsnob (Pitchfork) aanbidt ze zo ongeveer, en dat op basis van slechts een zelfuitgebracht EP’tje die het in die kringen absurd hoge cijfer 8,5 kreeg. Wie zijn wij, simpele liefhebbers uit Utrecht, om zo’n lofzang op deze Amerikaanse band (‘onorthodoxe zomerse psych-rock’) in de wind te slaan? Met Johnny Cage als alweer een afsplitsing van het hier in den lande ook al veelgeprezen Adept en lokale favorieten Stairs to Nowhere begaat u een behoorlijke zonde als u denkt een betere zaterdaginvulling te hebben gevonden. Onmogelijk.

Wil u gratis naar Rumor of Live in Your Livingroom? Dat kan. Stuur voor morgen (donderdag) 16.00 uur een mailtje met daarin naam en motivatie (waarom verdient u de kaarten) naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht