St. Paul: ‘ Rock ’n Soul is minder elektronisch en meer organisch’.

Win kaarten voor Rock ’n Soul in Tivoli

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

In ieder mens schuilt wel een neger. Toch? Vanuit deze positieve aanname was het dan ook wachten op het concept dat ons zwartleren jasje verenigt met ons organisch kloppende soulhart. Rock ’n Soul biedt die mogelijkheid bij uitstek. Grondlegger van deze avond in Tivoli, St. Paul, legt uit waarom we allemaal moeten komen. Wij doen daar met 3x2 gratis kaarten graag nog een gul schepje bovenop.

Win kaarten voor Rock ’n Soul in Tivoli

In ieder mens schuilt wel een neger. Toch? Met die positieve aanname in het achterhoofd was het dan ook wachten op het concept dat ons zwartleren jasje verenigt met ons organisch kloppende soulhart. Rock ’n Soul biedt die mogelijkheid bij uitstek. Grondlegger van deze avond in Tivoli, St. Paul,  legt uit waarom we allemaal moeten komen. Wij doen daar  met 3x2 gratis kaarten graag nog een gul schepje bovenop.

Hoe zou je het concept van Rock N Soul omschrijven?
De beste rock 'n roll en soul van alle tijden. De usual suspects (Little Richard, Amy Winehouse, Ramones, Motown) niet omdat ze moeten, maar omdat ze goed zijn. En de nuggets (vergeten anthems, originals, grensgevallen die wel de look en feel hebben van de avond; denk Vampire Weekend, Violent Femmes, Bunker Hill, girlgroup-sound, elastische hip hop of jaren veertig swing) omdat ze, ehh, moeten!

Hoe is het concept ontstaan/wat is de geschiedenis/waar komt de naam vandaan?
Het idee is ontstaan toen de programmeur van Tivoli (Sytse Wils) en ik het nummer Shortning Bread van de Bob Dylan Radio Hour compilatie hoorden. Ik ben er vervolgens het land mee ingetrokken. Rock 'n roll  + Soul = Rock 'n Soul. Wie zegt dat muziek geen optelsom is?

Wat kunnen we van Rock N Soul in Tivoli verwachten?
Een no nonsense dansavond met goede muziek, sterke beelden en zomaar ineens een bakje popcorn. Of zijn dat nou suikerpinda's? Vj Soundshadow heeft een prachtige collectie vintage beeldmateriaal die de avond helemaal afkleedt. Vooral in Tivoli, want wat een locatie. Voor deze formule sta je in dit pand al met één nul voor, terwijl de deuren nog geen eens open zijn. Ballroom Blitz!

Waarom zouden mensen naar Rock ‘N Soul in Tivoli moeten gaan?
Zie de antwoorden bij vraag 1, 2, 3 en 5. En omdat dat wel heel erg gemakkelijk van mij is, nog dit: Shake it, shake it, shake it, o-ohh, shake it like a polaroid picture!!!

Wat is het grote verschil met andere populaire dansfeesten?
Minder elektronisch, meer organisch. Dat is overigens op geen  enkele manier een dis naar die andere feesten. Ook op de Rock 'n  Soul hoor je beats. Mark Ronson, Kenny Dope, Kyteman, De La Soul. Maar de basis ligt toch echt bij sterke songs. Een losse rock ‘n roll stamper naast je favoriete nummer van Outkast. Dat idee.

Rock ’n Soul
Vrijdag 13 maart
Tivoli Oudegracht
Zaal open: 23.00

Jij kan natuurlijk weer gratizzz naar deze topavond. Stuur je antwoord op onderstaande prijsvraag voor vrijdagmiddag 12.00 uur op naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl en de kaarten zijn voor jou, jou, jou.

Vraag: wat is de langste roltrap van Utrecht en hoeveel treden telt deze? (hint: alle antwoorden zijn GOED!)