Rauw in beeld Rauw in beeld

Slagsmalsklubben sluit tournee af met wrede sets in Nederland

, Tekst & Fotografie: Arne Coomans

Rauw in beeld

Slagsmalsklubben sluit tournee af met wrede sets in Nederland

Tekst & Fotografie: Arne Coomans ,

Rauw pakte dit weekend uit met Zweedse Slagsmalsklubben op het podium. De jongens zijn aan het eind van hun tour, en dat is te merken. Verhalen over de vorige avond in de Amsterdamse Melkweg spreken over een groot feest en missende personen. Eén ding staat vast: Slagsmalsklubben gaat los!

Slagsmalsklubben sluit tournee af met wrede sets in Nederland

The Walk & Rogerseventytwo openen de avond met lekkere muziek. Ze hebben een missie: de zaal warm draaien. Voor het podium verzamelen zich de die hard fans, in volle anticipatie kijken ze naar iedere beweging op het podium. Het publiek weet waar ze op wachten. 

Om ongeveer één uur is het zo ver. Slagsmalsklubben wordt aangekondigd door Rauw-goeroe Joost van Bellen. “We waren ze kwijt, maar hebben ze weer gevonden”. Een echte fan vooraan kan niet meer wachten. De jongens van Slagsmalsklubben komen het podium oplopen en nemen plaats achter hun electronica. Een paar beats beginnen. En dan barsten de jongens los. De muziek is net als het publiek erg energiek. Een pit ontstaat. Het is electro waar je vrolijk van wordt. Ook Joost staat glimlachend toe te kijken.

Slagsmalsklubben waarschuwt Van Bellen als ze hun laatste nummer beginnen. Het heeft zo’n tempo dat Joost het nog moeilijk zal krijgen een goed volgend nummer te vinden. Het is een uitdaging die Joost graag aanneemt. De feeststemming zit erin en wordt doorgetrokken tot het einde van de avond. 

Volgende maand komt Rauw terug met een driedaagse weekender. Op 10, 11 en 12 april wordt het weer een groot feest, met grote namen als 2Many DJ’s (vrijdag) en Boys Noize (zaterdag). Maar de leukste dag wordt zondag volgens organisator Mirik, met acts als A-trak en Mehdi. 

Gezien: Slagsmalsklubben, The Walk & Rogerseventytwo op Rauw
Waar: Tivoli, 14 maart 2009 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht