3VOOR12/Utrecht viert 5 jaar met Knobsticker, Kismet en Mike Mago @ EKKO 3VOOR12/Utrecht viert 5 jaar met Knobsticker, Kismet en Mike Mago @ EKKO

Vijf jaar Utrechtse popfotografie te zien in foto-expositie

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht viert 5 jaar met Knobsticker, Kismet en Mike Mago @ EKKO

Vijf jaar Utrechtse popfotografie te zien in foto-expositie

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

En dan ineens is het zo ver, 3VOOR12/Utrecht is de peutertijd ontstegen en na de voorzichtige eerste stapjes, loopt het jochie al aardig hard. Tijd om deze vijfde verjaardag groots te vieren. Donderdag 26 maart is het tijd om je dansschoenen aan te trekken want dan is het feest in EKKO!

Vijf jaar Utrechtse popfotografie te zien in foto-expositie

Zoveel tijd en alweer zoveel herinneringen aan feesten in Tivoli en EKKO, evenementen op Tweetakt en Culturele Zondagen. De maandelijkse Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s mag inmiddels een begrip genoemd worden. 26 maart is het tijd om stil te staan bij al deze hoogtepunten, bij alle mooie recensies, artikelen en foto’s die na vijf jaar een prachtig palet van de Utrechtse popmuziek opleveren. Het is tijd om te proosten op oude bekenden die het veilige nest verlieten en hun vleugels uitsloegen naar Hilversum, Rotterdam of zelfs over landsgrenzen naar Berlijn op trouwe lezers en luisteraars. Maar ook de tijd om nieuwe gezichten te verwelkomen.

Toch niet te lang stil staan want met een feestelijk programma als dit is ingetogenheid niet lang vol te houden. Met de popquiz verzorgd door onze en EKKO’s enige eigen Das Bob en de foto-expositie is er vertier voor ieder. Maar vooral is er Muziek met een hoofdletter M.

Te beginnen met de melancholische poprock van Mailman John, onlangs nog presenteerde deze band hun EP ‘Soundcheck for Birds’ met groot succes in de Moira. Deze is nog altijd gratis te beluisteren en te downloaden vanaf hun site.

Dan nog een band die onlangs met een release kwam. En wat voor een. Kismet is al jaren geleden omarmd als een van de toonbeelden van de post- of inmiddels toch wel post-postrock uit Utrecht. Het pareltje Hiatus verscheen bij Beep! Beep! Back Up the Truck, de grootste indie-familie van Utrecht met een eigen thema-uur bij Utracks. Verwacht veel emotie, gitaren maar vooral veel energie.

Knobsticker heeft nog geen album uit en dat maakt het juist zo bijzonder. Na naam te maken als de vetste act van Utrecht met energieke optredens, belooft het debuut album dat voor het najaar gepland staat een regelrechte hit te worden. Dat wordt dus vast een voorproefje op nieuw, verrassend werk. Niets staat vast, maar deze band staat er om bekend veel vrienden mee te nemen, dus kijk niet verbaasd op wanneer Master Surreal of misschien zelfs Benny Sings of Steye op het podium springen. Oeps... of hebben we nu te veel gezegd?

Uiteindelijk gaan de voetjes echt van de vloer op de klanken van Tonik (alias Sander van der Linden die we ook kennen van Vladimir en Solden) en Mike Mago van het beruchte Boemklatsch dj-collectief.

En als bovenstaande nog niet genoeg is, kom dan in ieder geval voor het tantuvette prijzenpakket waar de winnaar van de popquiz mee vandoor gaat.

5 Jaar 3VOOR12/Utrecht met Knobsticker, Mike Mago, Kismet, Mailman John en Tonik @ EKKO

Aanvang: 20.00 uur

Entree: 5 euro, 3 voor 12 euro (tickets verkrijgbaar via EKKO of Plato)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht