3VOOR12/Utrecht presenteert: Vreemde ontmoetingen op Tweetakt 3VOOR12/Utrecht presenteert: Vreemde ontmoetingen op Tweetakt

Giants of Husavik, L'Enfer, I Am Oak, Dial Prisko, John F. Dennedy Munk en Tududuh

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht presenteert: Vreemde ontmoetingen op Tweetakt

Giants of Husavik, L'Enfer, I Am Oak, Dial Prisko, John F. Dennedy Munk en Tududuh

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Vergeet het glazen huis; Dit jaar staat er een twaalf meter hoge kerk op de Neude tijdens festival Tweetakt. Zaterdag 21 maart neem 3VOOR12/Utrecht dit heilige huisje over met veel goeds en verrassends uit de regio.

Giants of Husavik, L'Enfer, I Am Oak, Dial Prisko, John F. Dennedy Munk en Tududuh

Het Glazen Huis is verleden tijd. Deden we voorgaande jaren ons best de ruiten te doen barsten, nu is het tijd om tijdens festival Tweetakt het dak van de twaalf meter hoge Katrina kerk te blazen.

Zaterdag 21 maart neemt 3VOOR12/Utrecht dit heilige huisje op de Neude over. In het kader van 'Vreemde Ontmoetingen' zetten we die middag en avond een avontuurlijk programma neer waar vrome devoten wellicht van huiveren en muziekliefhebbers hun vingers of oren bij opeten. Dit is de plek om elkaar broederlijk de hand te geven, de geest te verruimen of juist weg te rennen in afschuw. In ieder geval is het de plaats om The Giants of Húsavík voor het eerst in thuisstad Utrecht te aanschouwen, te proeven van de wonderschonen melancholie van belofte I Am Oak of uit je dak te gaan bij de electro-metal van L’Enfer. Voor ieder wat wils en wie weet word je nog eens verrast!

De dag van 3VOOR12/Utrecht @ Tweetakt
Zaterdag 21 maart
Entree: gratis


Middagprogramma start om 15.30


Tududuh

Tududuh is het nieuwe project van ex-Glenister frontman Ronald Straetemans. In oktober verscheen zijn eerste EP, genaamd Tududuh 01 en binnenkort is het tijd voor een tweede, Tududuh 02. De songs van Tududuh zijn eigenzinnig, pretentieloos en hitgevoelig. Live speelt de singer-songwriter samen met zijn onafscheidelijke cassettespeler (een dertig jaar oude Philips D6410).

I Am Oak

I Am Oak maakt stemmige muziek om je hart bij op te halen en schuwt het experiment niet. Op zijn EP ‘Sou Ka’ staan zes liedjes gebaseerd op filmmuziek uit de jaren 50. Dit keer niet langer solo maar voorzien van banjo en percussie laat deze sluimerende Utrechtse belofte horen waarom iedereen deze singer-songwriter in zijn hart zal sluiten.

Dial Prisko

Dial Prisko timmert al geruime tijd aan de weg. Van ‘die rare band die muziek maakt op theepotten’ is het inmiddels uitgegroeid tot een poprockgroep van formaat die de balans tussen melancholie en speelsheid tot in de puntjes beheerst. Na enige tijd radiostilte is de band terug met nieuw werk en staat een eveneens nieuw album op de planning.

Avondprogramma start om 21.30

John F. Dennedy Munk


Wat valt er te zeggen over John F. Dennedy Munk? De bio van deze driemanformatie geeft weinig uitsluitsel: De heren hadden het koud, het was zomer maar zij hadden het koud. "Hé, heb jij het ook zo koud?" vroeg Elvert aan Jacob, en het ijs was gebroken. Om de kou te verdrijven gingen ze maar proberen muziek te maken. De muziek zelf is een stuk duidelijker: niets meer dan gitaar, zang, drums en beats en vooral tegendraads.

The Giants of Húsavík

In september vlogen Maurits Westerik (GEM) en Jason Köhnen (Breakcore legende Bong-Ra en Kilimanjaro Darkjazz Ensemble) voor In A Cabin With... naar een klein vissersdorpje in IJsland om daar in een week tijd een volledige plaat te schrijven, produceren en op te nemen. Het resultaat klinkt schurend, ruimtelijk en grillig; Als het IJslandse landschap zelf. Eerder al op Noorderslag nu voor het eerst in thuisbasis Utrecht te bewonderen.

L’Enfer

L’Enfer is het electro-metalproject van Quick & Brite dat het duo voor In a Cabin with… opnam in Denemarken. Bereid je voor op harde beats, klanken en dito beeld; Hel in de kerk!

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht