Weekagenda week 8 Weekagenda week 8

Waar moet je zeker bij zijn? 3VOOR12/Utrecht maakt elke week een selectie. Mailman John, Beats Broke All Star Jam, Subbacultcha en Bobby Kingsize.

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 8

Waar moet je zeker bij zijn? 3VOOR12/Utrecht maakt elke week een selectie. Mailman John, Beats Broke All Star Jam, Subbacultcha en Bobby Kingsize.

Tekst: Casper Sikkema ,

De weekagenda van week 8. Where to go, what to do, who to see?

Waar moet je zeker bij zijn? 3VOOR12/Utrecht maakt elke week een selectie. Mailman John, Beats Broke All Star Jam, Subbacultcha en Bobby Kingsize.

Wie: Mailman John

Wat: EP-presentatie ‘Soundcheck for Birds’

Waarom: u kent Mailman John niet, maar houdt wel van prettige popliedjes in hetzelfde straatje als Johan en R.E.M? Streep dan allereerst al uw afspraken van vrijdag door. Dan presenteert dit viertal namelijk de uiterst prettige EP ‘Soundcheck for Birds’ en dat wilt u niet missen. Wie kan in deze donkere en grijze februaridagen immers geen smaakvol streepje zonlicht gebruiken? Mocht u het niet helemaal vertrouwen (‘een goede band die ik nog niet ken, onmogelijk!’): Mailman John heeft de waar genereus op internet gestald. Check het dus vooral zelf. Rest ons nog te vermelden dat de toegang in Moira geheel gratis is en Marten de Paepe het voorprogramma verzorgt.

Wanneer: vrijdag 20 februari

Waar: Moira. Wolvenstraat 10

 

Wie: C-Mon & Kypski, Kyteman, Illicit, Boemklatsch, Nobody Beats The Drum, Keynote Speakerz, Arts The Beatdoctor, In Stereo en nog veel meer.

Wat:  Beats Broke All Star Jam

Waarom: allereerst natuurlijk omdat deze eenmalige All Star Jam ervoor moet zorgen dat Arts the Beatdoctor en In Stereo kunnen afreizen naar het prestigieuze SXSW festival in Austin, Texas. Gun deze mannen die “once in-a lifetime opportunity” en vergeet daarbij vooral ook jezelf niet. De immer hulpvaardige Utregse scene is namelijk weer eens niet beroerd een makker op grootse wijze een helpende hand toe te steken. Het resultaat: na een uiterst geslaagd Utreg Centraal nu alweer een legendarische avond vol vereende Utrechtse krachten en vooral ook talenten. Wat een eenheid, wat een aanheid.

Wanneer: zondag 22 februari

Waar: Tivoli de Helling

 

Wie: Wavves, Suicidal Birds en Sheriff of Hong Kong

Wat: Subbacultcha

Waarom: in de promotekst op de site van dB’s staan in één zin zowel ‘jonge honden’ als ‘Sheriff Of Hong Kong’. Laten we het erop houden dat ze bij dB’s gelukkig wel weten hoe de muziekliefhebber watertandend naar binnen te lokken met een aantrekkelijk programmering. Neem het uit San Diego afkomstige Wavves. Nu al gaat de muziekbloggende goegemeente ervan uit dat het in maart bij Fat Possum te verschijnen nieuwe album niets minder dan een meesterwerk zal zijn. Wij geloven dat graag, maar willen dat dan natuurlijk wel eerst met eigen ogen zien. Met ook nog het Friese Suicidal Birds en ‘local heroes’ Sheriff of Hong Kong  op het affiche mag dB’s wat ons betreft tot aan het einde der tijden blijven smijten met clichés. Uiteindelijk komen we toch wel langs.

Wanneer: zaterdag 21 februari

Waar: dB’s

 

Wie:  Bobby Kingsize

Wat: plaatpresentatie ‘Summer is Leaving Town’

Waarom: Rock-'n-Roll is nog lang niet dood. Zolang er nog bands als Bobby Kingsize de moeite doen de oerkreet van rebellie om te zetten in catchy rocksongs, hoeft het genre niet te wanhopen. Of de op vinyl uitgebrachte plaat  ‘Summer is Leaving Town’ uiteindelijk de metaforische sleutelplaat voor onze gedoemde generatie zal worden, valt te bezien. Het biedt in ieder geval wel een uitstekende mogelijkheid om samen met Bobby Kingsize uw middelvinger eens op te steken naar al uw zorgen over de toekomst.

Wanneer: zondag 22 februari

Waar: dB’s

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht