Utrechtse hiphopscene speelt voor ticket naar Texas Utrechtse hiphopscene speelt voor ticket naar Texas

Collega’s solidair achter SXSW genodigden

, Erik Zwennes

Utrechtse hiphopscene speelt voor ticket naar Texas

Collega’s solidair achter SXSW genodigden

Erik Zwennes ,

Het Utrechtse In Stereo, bestaande uit PerCeptie en Kapabel, staat op het punt om te tekenen bij een Amerikaans label. Samen met Arts The Beatdoctor zijn ze tevens uitgenodigd voor het Texaanse showcasefestival SXSW. Subsidie zit er waarschijnlijk niet in, dus neemt de Utrechtse scene het lot in eigen hand en organiseert een benefietjam.

Collega’s solidair achter SXSW genodigden

Wordt je uitgenodigd voor het prestigieuze Amerikaanse showcasefestival SXSW, blijkt het spaarvarken leeg. Ook fondsen springen niet bij. Die spelen op zeker met gearriveerde namen. De Utrechtse hiphopacts Arts The Beatdoctor en In Stereo (PerCeptie & Kapabel) besluiten niet in de put te zitten of hun talent op Hoog Catharijne los te laten. Ze riepen hun stadsgenoten bijeen voor een benefietjam in Tivoli de Helling.

C-Mon & Kypski, Kyteman, Nobody Beats The Drum, Jae, Keynote Speakerz, leden van Illicit en natuurlijk de twee genodigden voor SXSW spelen op 22 februari voor tickets naar Austin, Texas. Arts The Beatdoctor en In Stereo werden uitgenodigd door het Amerikaanse label Beats Broke waar Arts inmiddels al heeft getekend. Mark Gademan (PerCeptie) verklapt dat In Stereo ook op het punt staat te tekenen. “Toch vond het MCN (Muziek Centrum Nederland) dat geen reden ons financieel te steunen.  Ze zien geen reden om een Nederlandstalige act naar Amerika te sturen, maar gaan voor bands die tot nu toe meer hebben bereikt in eigen land.”

Gademan legt uit waarom de trip wel zin heeft. “De zin is muziek, het is een universele taal. Het feit dat het label ons vet vindt, zegt genoeg. Het is ook goed voor een act om zoiets mee te maken.” C-Mon &  Kypski zijn het hier mee eens. De SXSW-veteranen gunnen de nieuwe lichting dezelfde ervaring en maken daarom ruimte in hun volle agenda. Het plan van de acts is om naast het Texaanse festival een tour door de staat en Louisiana te doen. De twee acts zijn nog in gesprek met andere fondsen om via een zijweg toch nog steun te krijgen voor de trip.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht