Tweede EP Mailman John gratis te downloaden Tweede EP Mailman John gratis te downloaden

Zanger Hessel Koster: "'Soundcheck For Birds' heeft iets romantisch”

, Tekst: Koen Nederhof

Tweede EP Mailman John gratis te downloaden

Zanger Hessel Koster: "'Soundcheck For Birds' heeft iets romantisch”

Tekst: Koen Nederhof ,

“We moesten ons echt weer even laten horen, en wat zijn we hier ongelofelijk trots op!” Aldus Hessel Koster, zanger en gitarist van de band Mailman John. Aanstaande vrijdagavond presenteren de heren hun tweede EP, 'Soundcheck For Birds', in de Moira.

Zanger Hessel Koster: "'Soundcheck For Birds' heeft iets romantisch”

Na de eerste EP 'Sailors Don’t Cry' uit 2005 en de demo 'Major 7' – een demo waar de band niet heel tevreden over was – was het weer tijd voor nieuwe muziek en een nieuw geluid van Mailman John. Hessel: "Zeker nu Antwan, de bassist, er vorig jaar bij kwam, kregen we een enorme impuls. Het ging jeuken, nieuwe muziek maken, opnemen; We kregen er zin in." 
Na maanden van opnames en masteren ligt er dus een nieuwe EP. "We hebben er vreselijk hard aan gewerkt. Alles hebben we zelf opgenomen en gemasterd. Dat heeft ongelofelijk veel tijd en werk gekost, maar het was wel ontzettend leuk om te doen. En we kunnen niemand anders de schuld geven als de productie niet helemaal je van het is, zoals bij 'Major 7'." 
 
De heren hebben dit keer voor een soort romantisch thema gekozen voor 'Soundcheck For Birds'. "De vorige EP, 'Sailors Don’t Cry', was wat stoerder, zeebonkenmuziek. We hebben nu heel iets anders gedaan, maar we wilden wel weer een thema gebruiken zoals de vorige keer. Dat beviel wel. Bovendien zijn we ook allemaal een beetje romantici. Musici zijn vaak romantici." 
Als het op promotie aankomt gaat de band het dit keer grootser aanpakken. Koster: "We hebben dat bij de vorige EP laten verslonzen. Daar baalden we nogal van, dus dit keer moesten en zouden we dat anders doen. We hebben bijvoorbeeld een paar duizend ansichtkaarten laten drukken en die met ballonnen de lucht in gestuurd op valentijn. Lekker ouderwetse communicatie, zoals het ooit bedoeld was. En nu hopen dat het aanslaat bij mensen." 
 
Maar tegelijkertijd kan ook Mailman John niet om het kille internet heen. Zo is 'Soundcheck For Birds' vanaf zaterdag gratis te downloaden vanaf de site. "Natuurlijk is er ook een fysieke versie te koop, lekker ouderwets op een schijfje. Maar we willen zo veel mogelijk mensen bereiken, wat we maken moet gehoord worden. Dan is downloaden toch een mooi middel." Aldus Koster. "Uiteindelijk is het doel natuurlijk om veel live te spelen. Zeker nu we zo lang zo hard hebben gewerkt en opgenomen; nu hebben we het verdiend om een jaartje lekker op te treden en daarna zien we wel weer verder." 

 

 

 

 

Mailman John - Presentatie 'Soundcheck for Birds'
Vrijdag 20 februari @ Moira
Aanvang 20.00

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht