Pax & Pry stellen doorbraak nog even uit Pax & Pry stellen doorbraak nog even uit

“Nederland wordt voor het buitenland heel interessant”

, Erik Zwennes

Pax & Pry stellen doorbraak nog even uit

“Nederland wordt voor het buitenland heel interessant”

Erik Zwennes ,

De Utrechtse hiphopformatie Pax & Pry komen met een nieuw album getiteld A Day Off. Het duo koos er tot nog toe bewust voor om internationale tourtjes en verzoeken af te houden. Over een jaar willen ze wel internationaal touren.

“Nederland wordt voor het buitenland heel interessant”

De Utrechtse hiphopformatie Pax & Pry komen met een nieuw album getiteld A Day Off. “Het is eindelijk aan,” aldus Pax. “We zijn iets meer dan een jaar terug met A Day At The Office gekomen. Toen kozen we al voor een andere aanpak: geen major label, boekingen. Wij zijn vanuit de muziek gaan denken en hebben de plaat ter download aangeboden. Voor de liefhebber is het op vinyl gedrukt.”

Het duo koos er bewust voor om internationale tourtjes en verzoeken af te houden. “Het is een kwestie van timing. Als je er over nadenkt wat het kost om naar Duitsland, Frankrijk en Amerika te gaan voor drie shows. Je kunt kiezen voor een hele lange weg en nog steeds je banksaldo op nul hebben. Maar wij kozen ervoor om eerst een tweede plaat te maken, nu gaan we werken aan beeld en nadenken over de liveshow. Over een jaar willen we hiermee dan de wereld over.”

Met A Day Off is het tweeluik, dat Pax & Pry voor ogen hadden, afgesloten. “Dit is één hoofdstuk. Het is de muzikale vertaling van het heft in eigen handen nemen als muzikale ondernemers.” Hartstikke leuk, maar je kunt er niet van leven toch? “Nee, maar ik ben als mc multidisciplinair. Ik ben ook host, geef lessen en organiseer.”

Het bandgevoel dat beiden heren in hun vorige band Illicit hadden, vinden ze nu in nieuwe samenwerkingen. Zo tourt Pax op dit moment met Kytemans hiphoporkest. Hij ziet de familiaire sfeer die afgelopen jaren in de Utrechtse hiphopscene heerst steeds verder uitbreiden. “Ik zie het zo gebeuren dat Nederland voor het buitenland een heel interessant land wordt. In termen van de muziekscene en de manier waarop we samenwerken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht