Genieten van Gui Boratto op de zondagavond Genieten van Gui Boratto op de zondagavond

Een concert? Van een producer? Live? Niet op zaterdagnacht?

, Tekst: Pim Brassien

Genieten van Gui Boratto op de zondagavond

Een concert? Van een producer? Live? Niet op zaterdagnacht?

Tekst: Pim Brassien ,

De Braziliaan Gui Boratto stond zondagavond in een uitverkocht EKKO een grote uitdaging te wachten. De producer die normaal altijd ergens rond het beschonken tijdstip van drie uur 's nachts zijn kunstjes vertoont moest het nu doen met 21:30 – 23:00. Maar het lukte, en natuurlijk, op het moment dat 'Beautiful Life' als één van de laatste nummers er met een langzame opbouw in komt ligt de zaal aan Gui z'n voeten. En dan past hij eigenlijk misschien wel juist perfect op de zondagavond.

Een concert? Van een producer? Live? Niet op zaterdagnacht?

De Braziliaan Gui Boratto stond zondagavond in een uitverkocht EKKO een grote uitdaging te wachten. De producer die normaal altijd ergens rond het beschonken tijdstip van drie uur 's nachts zijn kunstjes vertoont moest het nu doen met 21:30 – 23:00. Maar het lukte! En natuurlijk lag de zaal, op het moment dat 'Beautiful Life' als één van de laatste nummers met een langzame opbouw begint, aan Gui z'n voeten. En dan past hij eigenlijk misschien wel juist perfect op de zondagavond.

De jongens van Full Spectrum waren afgelopen koninginnenacht op de herhalingstour. Toen, in De Helling, stond ook Nuno – Gui – Nuno op het programma, alleen begon het rond middernacht. Nu is het een Full Spectrum in concert. Een producer, live, als concert. Zie je niet vaak en zeker niet in Utrecht. Het had dan ook alle kenmerken van een concert: tot half tien was het café van de EKKO goed gevuld en werd er flink gepraat onder het 'voorprogramma' (Nuno Dos Santos). Toen de hoofdact begon, liep de zaal pas echt vol en er was zelfs een enkel spandoek te bespeuren.

Zondagavond was een mooi moment om rustig en - ondanks de opvallend hoge drankconsumptie van het publiek - relatief nuchter van het nieuwe album van de Braziliaan te kunnen proeven. De releasedatum is 23 maart, maar de echte fans, of juist de nepfans, hebben al via de illegale paden van het internet kunnen luiseren. Het concert begon rustig, met onherkenbare beats. Pas na een kwartier kwam er een kenmerkende Gui Boratto-melodie in; die van 'Atomic Soda', het tweede nummer van de nieuwe CD. Het nummer eindigde vol, met veel geruis en een harde kick; het eerste dansmomentje heeft Gui in z'n zak.

Het volgende hoogtepunt van de avond was de minuten lange versie van de titelsong van het nieuwe album 'Take My Breath Away'. Hier kon rustig op worden gedanst en af en toe geheel legitiem de ogen op worden gesloten. En ook de track 'Xilo', van het oude album, trok die lijn door met mooie gitaarloops. Daarbij credits voor VJ Slof, die de sfeer van Gui goed wist om te zetten in visuals op de twee grote schermen in de EKKO.

In de loop van het concert teased Gui af en toe met zijn grootste hit 'Beautiful Life'. En toen die er dan uiteindelijk een paar minuten voor het einde volledig werd ingezet, lag de zaal aan Gui's voeten. Alle handen waren in de lucht en er werd luidkeels meegezongen. Natúúrlijk gaf hij ook nog een toegift, waarvoor hij met groots applaus werd bedankt. Alle kenmerken van een concert dus, en dat voor een man die 'slechts' aan wat knoppen draait.

Tijd voor een conclusie: Gui Boratto komt eigenlijk gewoon best wel goed tot zijn recht op een rustige zondagavond. Vond ondergetekende. En het publiek zo te merken ook, met een kleine dank aan de glaasjes vodka.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht