Een vloeiende revue van mooie woorden Een vloeiende revue van mooie woorden

Fotoverslag Utrechts literair festival

, Tekst: Anne Broekman/ Foto's: Jorg Roosma

Een vloeiende revue van mooie woorden

Fotoverslag Utrechts literair festival

Tekst: Anne Broekman/ Foto's: Jorg Roosma ,

Het jaarlijkse Festival Mooie Woorden is een ode aan het woord. Of het nu gaat om het gesproken, geschreven of gezongen woord: alles komt aan bod. Dit jaar draaide de organisatie een indrukwekkende revue in elkaar met onder andere hoogvliegers als Arthur Japin en onze eigen stadsdichter Ingmar Heytze. Ook op muzikaal gebied viel er genoeg te beleven.

Fotoverslag Utrechts literair festival

Het jaarlijkse Festival Mooie Woorden is een ode aan het woord. Of het nu gaat om het gesproken, geschreven of gezongen woord:  alles komt aan bod. Dit jaar draaide de organisatie een indrukwekkende revue in elkaar met onder andere hoogvliegers als Arthur Japin en onze eigen stadsdichter Ingmar Heytze.  Ook op muzikaal gebied viel er genoeg te beleven.

Vooral de zondag werd flink doorgepakt met muziek van Leine, Marten de Paepe, Dial Prisko en Furlong. Bovendien kondern de bezoekers van het festival zelf aan de slag met woorden. Zo gaven Harold K. en Stefan ’t Hooft een workshop songschrijven, kon er romantisch gedicht worden bij de Love poem workshop van Anna Arov en kon men van 3VOOR12/Utrecht de fijne kneepjes van het recenseren onder de knie krijgen (inzendingen kunnen overigens naar info@3voor12utrecht.nl). Een sfeerimpressie van de revue op zondag.

Een revue is een mooi idee en ziet er ook goed uit. In het academietheater is het podium omgetoverd tot een soort huiskamer. De presentator zit tijdens de optredens comfortabel glimlachend op een bank, duidelijk genietend van wat hij het publiek voorschotelt. Erg handig is deze opzet niet, in ieder geval niet voor de muzikanten zelf. Furlong worstelt met de opbouw omdat de versterker het niet doet. Uiteindelijk wordt alles opgelost en brengt Furlong twee pareltjes van nummers ten gehore.

Ook Dial Prisko komt wat onwennig over. Zanger Daniel struint rond over het immense podium terwijl de rest van de band teruggetrokken staat te spelen langs de linkerkant. De gitarist is helemaal niet te zien. Toch komt de band er mee weg door de ongedwongen sfeer en het spannende nieuwe werk dat we van ze horen.

Marten de Paepe mogen we na zijn verhuizing naar Amersfoort tot de Utrechtse artiestenstal rekenen. Dat we ons daar gelukkig mee mogen prijzen, blijkt wanneer hij zijn mooie woorden laat vloeien in het liedje ‘Vogelvrij’ over de zogehete ‘quarterlife crisis’ waar ook ondergetekende niet onbekend mee is. Andermans mooie woorden, namelijk die van Willem Frederik Hermans, doet hij recht met een bewerking van een van de gedichten van deze grote schrijver uit de Nederlandse geschiedenis.

De muzikale afsluiter is Leine. De Amsterdamse singer-songwriter mocht veel lof ontvangen voor haar debuutalbum ‘Truth be Told’. Net als vele shows eerder steelt ze charmant de show met het humoristische ‘The Vow’ en maakt ze het publiek deelgenoot van een nieuw nummer. Dat laatste loopt niet geheel vlekkeloos, maar met zulke mooie (en moeilijke) gitaarakkoorden zij het haar vergeven.

Festival Mooie Woorden @ het Academietheater
14 & 15 Februari met o.a. Leine, Dial Prisko, Marten de Paepe en Furlong.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht