Club 3VOOR12/Utrecht Club 3VOOR12/Utrecht

Met deze maand optredens van Brown Feather Sparrow, Bronze (belg.) en Sarah

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

Club 3VOOR12/Utrecht

Met deze maand optredens van Brown Feather Sparrow, Bronze (belg.) en Sarah

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Donderdag is het weer tijd voor Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s. Voorlopig ook even de laatste editie. In maart wijken we namelijk uit naar EKKO voor de viering van 5 jaar 3VOOR12/Utrecht. In april zijn we dan weer terug in dB's met een spectaculaire Koninginnedag Club. Maar eerst donderdag aanstaande dus.

Met deze maand optredens van Brown Feather Sparrow, Bronze (belg.) en Sarah

Donderdag is het weer tijd voor Club 3VOOR12/Utrecht in dB’s. Voorlopig even de laatste editie. In maart wijken we namelijk uit naar EKKO voor de viering van 5 jaar 3VOOR12/Utrecht. In april zijn we dan weer terug in dB's met een spectaculaire Koninginnedag Club. Maar eerst donderdag aanstaande dus. Met Brown Feather Sparrow, Sarah en uit België: Bronze.

De bandleden van Brown Feather Sparrow zijn geen onbekenden in de Club. In september 2005 stond de band er ter promotie van hun tweede plaat ‘Let’s Be Fine’. In de tussentijd is er veel gebeurd. Het vijftal werkte hard aan de opvolger van die plaat, ‘Brave’. ‘Brave’ werd een conceptplaat: een serie portretten van mensen die ieder op hun eigen manier op het punt staan een moedige beslissing te nemen. Zo’n moedige, maar misschien ook wel moeilijke beslissing was het bijvoorbeeld toen twee bandleden te kennen gaven vanwege tijdgebrek met de band te moeten stoppen. Gelukkig werden vervangers snel gevonden. Inmiddels kan de nieuwe band, op elkaar ingespeeld en wel, ons weer laten genieten van een set vol poëtische prachtpop.

Wie zegt dat popmuziek perse een zanger(es) nodig heeft? Vier jongens uit ‘t Belgisch Limburgse Hechtel zul je dat in ieder geval niet horen beweren. Binnen hun band, Bronze, beperken zij het gebruik van de stembanden namelijk vooral tot enkele kreten, wat gegein en een verdwaalde schreeuw. En dat terwijl de muziek die ze maken met een beetje fantasie toch vrij goed onder de brede noemer 'pop' te scharen valt. De band was twee jaar geleden te zien op het ZXZW festival in Tilburg. Vanavond staan ze in Utrecht; het vierde optreden in Nederland. Postrock, mathrock, indierock? Laten we het houden op instrumentale mathpop. e^x=..sum_{n=0}^..infty .frac{x^n}{n!} + tralalalala: zoiets...

Wat bezielt een band om voor de bandnaam Sarah te kiezen? In een tijdperk waarin het succes van je band voornamelijk bepaald lijkt te worden door het aantal MySpace hits is de keuze voor deze meisjesnaam alles behalve een tactische. Voor wie zich daarover verwondert, biedt de biografie op de website van de band (wanneer eindelijk gevonden) uitkomst; het een en ander wordt daar haarfijn uitgelegd. Wie zich echter alleen afvraagt wat voor muziek er achter deze naam schuilgaat; Sarah maakt intense, melodieuze rock. In april verschijnt de nieuwe EP van de band ‘Computers’. Als internetrelease. Vrij ironisch, omdat de nummers op de EP een zoektocht moeten worden “naar het ‘ware’ leven in een wereld van internet, computers, televisie en mobieltjes”. Misschien kunnen die MySpace hits hen uiteindelijk dan ook wel gestolen worden…Twee jaar geleden in de finale van The Clash, een jaar geleden Hollandse nieuwe en nu ook in de Club.

Een mooi programma? Hopelijk zie we je dan! Donderdag!

Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Wanneer: Donderdag 26 februari, 21.00 uur
Waar: dBs, CAB-Rondom 100, Utrecht
Entree: 0 euro

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht