Weekagenda week 16 Weekagenda week 16

The Stilettos, Bishop Allen, Vette Analoge Shit en Madensuyu

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 16

The Stilettos, Bishop Allen, Vette Analoge Shit en Madensuyu

Tekst: Casper Sikkema ,

De last minute weekagenda met daarin The Stilletos, Bishop Allen, de presentatie van de 10" split van Lost Bear en Schotel van de Dag en het optreden van Madensuyu.

The Stilettos, Bishop Allen, Vette Analoge Shit en Madensuyu

Wanneer: vrijdag 17 april
Wat: The Stilettos
Waar: dB’s

Waarom: Tijdens ons verjaardagsfeestje in EKKO sprak D. uit zijn hart: '3VOOR12/Utrecht besteedt veel te weinig aandacht aan vette muziek. Punkrock enzo. Hardrock. Jeweetwel, gewoon vette muziek zonder al die pretentieuze bullshit.’ Aldus D. Liefhebbers van vette muziek, lees dit goed en vertel het al je vrienden: WIJ HOUDEN VAN THE STILETTOS, MET HEEL ONS HART. Echt! Is alles dan nu weer cool? Om te bewijzen dat we niet alleen opgewonden worden van bleke, naar de eigen schoenen starende jongens met Diepe Gedachten En Vage Muziek, hierbij een tip recht uit ons door The Replacements in vuur gebrachte hart: ga vrijdag naar The Stillettos in dB’s. Ze spelen nieuwe liedjes. Accelerators komen ook. Er is bier. Het maakt niet (zo heel veel) uit dat je een beetje naar zweet ruikt. Er zullen geen bleke jongens met diepe gedachten zijn. Yooooo.

Wanneer:
vrijdag 17 april

Wat:Bishop Allen
Waar: EKKO

Waarom: Bishop Allen maakt eigenlijk muziek voor meisjes. Het is lichtvoetig, opgewekt en doet in de verte een beetje aan Belle & Sebastian denken. Geen wonder dat in de zomer van 2007 vrijwel elk zichzelf respecterend muziekblog licht hysterisch naar de superlatieven greep om, het overigens alleraardigste, ‘The Broken String’ de hemel in te schrijven. Toen ze daarna in een afgeladen EKKO een prima en zelfs licht vertederende indruk achterlieten, waren we om. Bishop Allen is gewoon een hele fijne band indiepopband met ragfijne melodieën, frisse gezichten en een boven alle twijfel verheven prachtig liedje (‘Flight 180’). Onlangs kwam ‘Grrr’, het tweede album uit en deze keer bleef het redelijk stil aan de andere kant van ons computerscherm. ‘Grrr’ is helaas niet zo goed als de voorganger. Voor u geen reden om thuis te blijven. Als ze slim zijn (en zo zien ze er wel uit!) zullen ze alle mooie liedjes van het debuut spelen en zal ook u met een serene glimlach besluiten dat het leven best mooi is.

Wanneer: zaterdag18 april

Wat: Vette Analoge Shit
Waar: dB’s

Waarom: Vette Analoge Shit pakt zaterdag weer eens ouderwets uit met een bomvolle avond vol fantastische indiebands, verantwoord maar lekker eten en grapjes over ‘Snakes on a Plane’ (mogen we hopen). Voor de slimme rekenaar kan dit wel eens een onvergetelijk avond worden. Tel voor het gemak even mee: Lost Bear en Schotel van de Dag presenteren hun gezamelijke 10’’, Killed By 9 Volt Batteries doet denken aan Pavement (en komt dus ook langs) en Artificial Audio, Kokomo en Three In One Gentleman Suit doen daar gezamenlijk nog een overtuigend schepje post-rock bovenop. Dat zijn dus zes bands én versgebakken vegetarische pannenkoeken voor maar zeven euro. Zei daar iemand iets over een dief van je eigen portemonnee? Nog niet overtuigd? Luister dan bij Utracks (uur twee) naar het sprankelende interview met Lost Bear!

Wanneer: zaterdag18 april
Wat: Madensuyu
Waar: EKKO

Waarom: Ze zitten in de intense gore, maar fantastische, verfilming van Herman Brusselmans’ ‘Ex-drummer’, op Eurosonic waren ze hot en op Motel Mozaïque een doorslaand succes. Madensuyu uit Belgie is hard om weg heel groot te worden. Aangezien de muziek van dit Gentse duo misschien nog het best valt te omschrijven als een fragmentatiebom die recht in je gezicht ontploft, is dat een hoopgevende constatering. Manische rock waarvan na beluistering het idee heerst dat het haast wel in de meest duistere krochten van de hel (waar het dan overigens prima toeven moet zijn) is gefabriceerd moet het doorgaans vaak stellen zonder al te veel bijval. Misschien is het succes te verklaren uit het feit dat de mannen ooit hebben aangegeven pas te stoppen met spelen als het bloed van de instrumenten druipt. Misschien heeft het ook gewoon te maken met het verslavende effect van de muziek van Madensuyu. Ga het gewoon zien en oordeel zelf.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht