Weekagenda week 14 Weekagenda week 14

met: The View, Go Back To The Zoo, Hauschka, De Kift, en Roy & The Devils Motorcycle

, Tekst: Casper Sikkema

Weekagenda week 14

met: The View, Go Back To The Zoo, Hauschka, De Kift, en Roy & The Devils Motorcycle

Tekst: Casper Sikkema ,

Een nieuwe weekagenda met: The View, Go Back To The Zoo, Hauschka, De Kift, Roy & The Devils Motorcycle, Vox Von Braun, Master Solo en nog veel meer!

met: The View, Go Back To The Zoo, Hauschka, De Kift, en Roy & The Devils Motorcycle

Wanneer: donderdag 2 april
Wat: werkmansrock uit Dundee en reclamehitboys uit Amsterdam
Waar: Tivoli Oudegracht
Wie: The View en Go Back To The Zoo

Waarom: U weet nog wel: zomer 2006 en zo ongeveer al uw vrienden liepen opeens in skinny jeans en al uw vriendinnen droomden elke nacht over Luke Pritchard (die krullenboy van The Kooks). Keurige, intelligente jongens hadden het op het Eiland (natuurlijk puur op uithoudingsvermogen) gewonnen van het drugsgebruikende schorriemorrie van The Libertines. De toekomst zag er weer eens bloedeloos saai uit. Met dankbaarheid vernamen we dan ook dat Pete Doherty een tof, ongecompliceerd bandje meenam in zijn voorprogramma. Ze zagen er raar uit, gebruikten vast ook tonnen drugs en hadden een hit met een liedje over het zeven dagen achtereen dragen van dezelfde broek. Wij wisten genoeg: met de bezielde hulp van zulke gasten komt het wel weer goed  (en of het goedkwam: wie van uw vrienden draagt nog skinny jeans?). In Tivoli krijgt u uitgebreid de gelegenheid ze te feliciteren met het hun nieuwe album die met de welluidende titel 'Which Bitch?' in ieder geval stoer is!

Wanneer: vrijdag 3 april
Wat: transcendente klanken
Waar: Theater Kikker
Wie: HauschkaMidori Hirano, Wouter van Veldhoven & Mark Versteegen

Waarom: Hauschka, het alias van Duitser Volker Bertelmann, maakt muziek gebaseerd op reguliere pianoklanken, prepared-piano-technieken en elektronica. Het resultaat: internationaal gewaardeerde en op Fat Cat uitgebrachte avant-garde voor de fijnproever. De mix van klassiek, pop en avant-garde voorziet de liefhebber van een gevarieerde geluidscollage waarin echo’s van uiteenlopende artiesten als John Cage, Yann Tiersen en Erik Satie zijn terug te horen. Naast het uit Japan afkomstige Midori Hirano zullen ook onze lokale avant-gardisten Mark Versteegen en Wouter van Veldhoven voor wat verfijnd electro-akoestisch plezier zorgen.

Wanneer: zaterdag 4 april
Wat: helden
Waar: EKKO
Wie: De Kift, Hellsongs

Waarom: is er wel eens poëzie geciteerd hier in de weekagenda? Waarschijnlijk niet hè. Veel te soft natuurlijk voor de stoere weekagenda. Dankzij de Kift gaat het gewoon gebeuren! Met het prachtige album ‘7’  waarin ze Russische poëzie hertaald een nieuw leven inbliezen, brachten de mannen de liefhebber van getormenteerde poëzie op het spoor van de Russische dode dichter Boris Ryzji. Onderstaand gedicht schreef hij toen hij voor het Poetry International Festival in Rotterdam was. Een jaar later pleegde hij zelfmoord.

Als ik terugkom uit Nederland, geef ik je Lego,
en dan bouwen we samen een prachtig kasteel.
Je kunt jaren en mensen tot terugkeer bewegen,
en ook liefde - wat zeg ik, er is nog zo veel.
Ik ging weg voor altijd, maar terug zal ik komen,
en dan reis ik met jou naar de zon en de zee.
Of we huren gewoon iets goedkoops voor de zomer
en we tellen ons geld en misschien valt het mee.
We gaan leven en luieren tot het gaat sneeuwen.
En als zoiets niet lukken mocht eventueel -
nou, dan stuur ik, mijn zoon, je uit Nederland Lego,
en dan bouw je maar zelf een fantastisch kasteel
.

Boris Ryzji (1974-2001)

Wanneer: zaterdag 4 april
Wat: variatie!
Waar: dB’s
Wie: Roy & The Devils Motorcycle, Vox Von Braun, Master Solo

Waarom: Roy & The Devils Motorcycle spelen met hun Europese psychobilly alweer voor de derde keer in dB’s en als de voortekenen niet bedriegen wordt dat weer een ouderwets trippy show. Vox Von Braun van het sympathieke Subroutine label (ook bekend van The Very Sexuals en Skipper (1 mei in de Club) ) en Master Solo (ook bekend als reismakker van The Subhuman!) zullen gedrieën voor een fijne, psychedelische reis zorgen. Perfecte zaterdagavondbesteding dus, tot dan!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht