Rauweekender maakt goede start met 2 Many DJ’s Rauweekender maakt goede start met 2 Many DJ’s

Riton steelt echter de show

, Tekst: Maaike van Dam / Fotografie: Arne Coomans

Rauweekender maakt goede start met 2 Many DJ’s

Riton steelt echter de show

Tekst: Maaike van Dam / Fotografie: Arne Coomans ,

Eén keer per jaar pakt dansavond Rauw uit met een Rauweekender; een heel weekend door Rauw. Vrijdag was de eerste avond van een reeks van drie.

Riton steelt echter de show

Eén keer per jaar pakt dansavond Rauw uit met een Rauweekender; een heel weekend door Rauw. Vrijdag was de eerste avond van een reeks van drie. Oprichter Joost van Bellen, met zijn karakteristieke snorretje en gehuld in een Mickey Mouse-shirt, had de eer om het publiek voor te bereiden op wat er later komen zou. Al vroeg is het druk en aan het einde van zijn set is de zaal stampvol. 

Van Bellen geeft het stokje door aan de tweede act van de avond, Le Corps Mince De Francoise. De drie stoere meiden uit Helsinki doen flink hun best om de zaal in beweging te krijgen maar, op de paar mannen vooraan die verlekkerd naar de meiden kijken na, staat de zaal af te wachten tot de topact van de avond, 2 Many DJ’s. In een andere setting had de mix van rock, pop en hiphop dat Le Corps Mince De Francoise brengt waarschijnlijk meer respons gekregen. Het publiek van Rauw komt echter voor iets anders: keihard stampen op lekkere beats. 

Voordat 2 Many DJ’s de draaitafels beroeren staat er nog een andere opwarmer op het programma: Riton. Het trendy jongetje uit Newcastle brengt een goede set. Na het optreden vertelt hij zich ingehouden te hebben om de navolgende act niet voor de voeten te lopen door dezelfde platen te draaien. Toch is daar tijdens zijn act niets van te merken. De zaal reageert goed op zijn oldskool deuntjes en het publiek begint weer te feesten. Het misplaatste optreden van de meiden van Le Corps Mince De Francoise is hierdoor snel vergeten.

Hij brengt een mix van eightiesachtige sounds met de stevige beats van nu. Het talent blijft niet onopgemerkt; aan het einde van de set neemt master Van Bellen zijn hoed letterlijk voor hem af.
De Dewaele broers betreden het podium om het van Riton over te nemen. Als ze beginnen met Chemical Brothers’ 'Hey Girl Hey Boy' en daar hun eigen draai aan geven door er de woorden ‘2 Many DJ’s’ doorheen te mixen, barst het feest helemaal los. Het lijkt geen dansavond meer te zijn als het publiek naar voren dringt en de mannen onthaalt alsof ze bij een concert van Arctic Monkeys zijn.

Er wordt gecrowdsurfed, gesprongen en zelfs een beetje gemoshed. 2 Many DJ’s brengen een gedegen set maar zijn weinig vernieuwend. Ze gebruiken dezelfde mixen als altijd en bij tijden gaat er zelfs wat mis bij het overmixen van twee nummers. Desondanks blijft het goed dansbaar en is het zoals altijd weer lekker feest. Het publiek deert het niet, dit is waar ze voor gekomen zijn. En een feest, dat was het.
 

Gezien: Rauweekender, met Joost van Bellen, Le Corps Mince De Francoise, Riton, 2 Many DJ’s, vrijdag 10 april 2009 @ Tivoli

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht