Ondanks moeizame start is ook de zondag van Rauweekender een succes Ondanks moeizame start is ook de zondag van Rauweekender een succes

LeLe krijgt het publiek niet mee, DJ Mehdi is de ster van de avond

, Tekst: Pim Brassien / Fotografie: Arne Coomans

Ondanks moeizame start is ook de zondag van Rauweekender een succes

LeLe krijgt het publiek niet mee, DJ Mehdi is de ster van de avond

Tekst: Pim Brassien / Fotografie: Arne Coomans ,

Het laatste deel van ons drieluik over Rauweekender in Tivoli Oudegracht. Een slotstuk over vermoeid publiek, diehards, technoplaatjes en DJ's die hun best doen. Redt onze schrijver het tot de laatste beat...?

LeLe krijgt het publiek niet mee, DJ Mehdi is de ster van de avond

Half twee. De zaal staat zo goed als vol, het balkon is dicht en er heeft nog vrijwel niemand gedanst. Het is tot nu duidelijk te merken dat we niet op de eerste maar op de derde dag van een erg sterke editie van Rauweekender staan. Maar dan begint de trein toch weer te rijden met A-Track als machinist en DJ Mehdi als stoker. Om vier uur blijft een halfvolle zaal over, met bijna alleen maar diehard weekendgangers, en zie hier: zelfs dag drie is een succes.

Joost van Bellen trapt de zondag af met een neutrale set voor het net wakker wordende publiek. Tegen de klok van één is het de beurt aan LeLe, de special guest van vanavond bestaande uit onder andere onze Utrechtse boy Serge Fabergé van de Jeugd van Tegenwoordig. Met een fles wijn aan de mond, leren jasje nonchalant open en een zonnebril maakt hij zijn entree op het podium: "Dit wordt godverdomme gezellig." De eerste paar minuten vraagt hij nog een aantal maal applaus van het publiek, maar stopt daar snel mee. LeLe wordt door het publiek tot aan één van zijn laatste nummers 'Hard' niet gewaardeerd vanavond. Zonde, want zijn beats, met Frans/Duits/weetikveelwatvoor teksten, zorgden op de Rauw van vorig jaar juni nog voor een groot feest.

Iedereen was waarschijnlijk toch nog niet helemaal wakker, of was nog druk bezig de verhalen van de twee avonden ervoor te delen. Dan moet A-Track het maar doen. De Canadese homeboy van Kanye West draait vanaf zijn laptop niet de door Tivoli aangekondigde hiphop. Vast een teleurstelling voor de volop aanwezige petjesjongens. Hij draait aardige platen en is af en toe te betrappen op een mixfoutje. In de blinde paniek daarna gooit hij steevast, daar is hij weer, de MGMT 'Kids - Soulwax Remix' erin.

Schreven we gisteren nog dat Boys Noize shinede achter de decks, Mehdi overtreft hem. Nog nooit iemand met zo’n grijns, en zo hard dansend, constant aan de knoppen zien draaien. Hij doet wat precies nodig is op deze derde dag: keihard draaien, met technoplaten en af en toe een herkenbaar housenummertje. Hoogtepuntje dat menig bezoeker zal bijblijven was de heerlijk opbouw voor de climax van 'Justic’ Stress'.

Om half vier klapt A-Track z’n laptop weer open en neemt het stokje even over van Mehdi, met helaas toch wat mindere nummers. Om tien voor vier mag hij op aangeven van Joost nog even zijn kunstje vertonen. De turntablist scratcht en loopt en vervormt 'Robot Rock' van Daft Punk tien minuten lang. Aardig,  en natuurlijk best wel knap, maar is dit Rauweekender afsluitwaardig? Mwa, een harde plaat van Mehdi was beter op zijn plaats geweest. 

Om vier uur vraagt Joost of er nog mensen het hele weekend zijn geweest. Bijna de hele zaal laat hun handjes zien. De dagjesmensen zijn gesneuveld, de diehards zijn over. Niks geen pit vandaag, niks geen crowdsurfen. De Rauweekender harde kern heeft gewoon lekker kunnen dansen op de technobeats van de held van de avond: Mehdi.

Vrijdag heeft 2 Many DJ’s gedaan waar voor ze zijn gehaald: hun dansbare remixen draaien. Zaterdag hebben Boys Noize en zijn vrienden Tivoli laten knielen. En zondag waren er de harde platen van Mehdi. Vrolijk Pasen.

En check dit ook nog even.

Gezien: Rauweekender, met Joost van Bellen, A-track, DJ Mehdi en LeLe, zondag 12 april 2009 @ Tivoli

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht