Boys Noize en z’n vrienden laten Tivoli knielen Boys Noize en z’n vrienden laten Tivoli knielen

Rauweekender dwingt respect af

, Tekst en video: Pim Brassien / Fotografie: Arne Coomans

Boys Noize en z’n vrienden laten Tivoli knielen

Rauweekender dwingt respect af

Tekst en video: Pim Brassien / Fotografie: Arne Coomans ,

Knielen voor de DJ. Rauweekender in Tivoli Oudegracht pakt uit met beukende techno en hier en daar een fijn hitje. Een verslag van opgebouwde energie, lachende DJ's en eerbied voor de plaatjesdraaiers: deel twee van Rauw.

Rauweekender dwingt respect af

Daar zit je dan, om vijf over vier ’s nachts samen met een paar honderd man letterlijk op je knieën de DJ te bedanken. Joost van Bellen vroeg er om, en er werd massaal gehoor aan gegeven. Boys Noize was op de tweede dag van Rauweekender in Tivoli Oudegracht de koning, en zijn vriendjes en labelgenoten van Boysnoize Records hadden de rode loper voor hem uitgerold.

Tivoli had voorzorgsmaatregelen genomen. Op de vrijdag werd het nog aangedurfd om de DJ-booth in de zaal te zetten, nu stond hij veilig op het podium. Vanaf 23:00 uur al, ongekend vroeg voor een dansavond in Tivoli, bleek het een goede keuze. De jongens van Les Petits Pilous begonnen alsof ze moesten afsluiten. Menig Rauwavondje had er perfect mee kunnen eindigen. Hun hit 'Wake Up' gevolgd door de clubhit van het moment, 'Warp 1.9' van The Bloody Beetroots, zorgde voor de eerste kletsnatte T-shirts.

Hoe neem je ’t over van een afsluiter? Aan Shadow Dancer de taak. Met een lagere BPM en een paar nietszeggende platen laat hij Tivoli even tot rust komen, maar revancheert zich snel met onder andere nummers van zijn plaat 'Golden Traxe', en wat traditionele Rauw-hits. Hij kiest voor een opbouwende set, en daar mogen we hem voor bedanken. Nog een uur Les Petits Pilous had het publiek al veel te vroeg kapot gemaakt.

D.I.M. knalt hard door, met wat meer technoplaten. Via Mr. Oizo’s 'Positief' komt hij vervolgens toch weer terecht bij de hit die volgens mij al een dik halfjaar op geen dansavond meer ontbreekt, de Soulwax-remix van MGMT's 'Kids'. Maar tegen twee uur staat de baas van de hele club al klaar, en D.I.M. staat zijn plaats dan ook snel af.

Boys Noize shinet achter de decks. Grote lach op z’n smoel, armen in de lucht en af en toe zwaaien met een vinyl plaatje: hij weet dat hij weinig fout kan doen vanavond. Toch kiest hij niet de makkelijke weg met de hitjes van zijn album 'Oi Oi Oi'. In twee uur bouwt hij keurig op, door rustmomenten te creëren en ze af te wisselen met harde platen. Het publiek staat in de rij om te crowdsurfen, er wordt ge-ey-yooo-hooo’d, en er wordt meerdere malen massaal door de knieën gegaan. Tegen het einde komen dan toch de hits, en de opgebouwde energie kan er eindelijk helemaal uit. Als dan half Tivoli elkaar rond vier uur omhelst onder Boys Noize’s vaste afsluiter 'My Moon My Man', heeft hij het weer geflikt. Ik stond er tussen, ik knielde ook, en schreef vlak daarna op m’n met zweet en bier besmeurde kladblokje: ‘Boys Noize is KONING’.

En dan nu een experimentje: een korte impressie van de laatste drie DJ's van gisteravond, bijzonder professioneel gefilmd met een mobiele telefoon...

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht