Bevrijdingsfestival Utrecht programmeert klinkende namen Bevrijdingsfestival Utrecht programmeert klinkende namen

Nationale en internationale toppers trappen festivalseizoen af

, Tekst: Jeffrey Zweep

Bevrijdingsfestival Utrecht programmeert klinkende namen

Nationale en internationale toppers trappen festivalseizoen af

Tekst: Jeffrey Zweep ,

Het is lente, en het festivalseizoen staat voor de deur! Met de zon op ons gezicht kijken we reikhalzend uit naar de eerste dosis met-een-biertje-op-het-gras-bandjes-kijken. Nog even en dan strijkt het Bevrijdingsfestival weer neer in Park Transwijk. Met klinkende namen als Gem, Vive la Fête en Kytemans Hiphop Orkest, belooft het ook dit jaar weer een mooi feest te worden.

Nationale en internationale toppers trappen festivalseizoen af

In de afgelopen jaren verhuisde het Bevrijdingsfestival Utrecht, vanwege gestage groei, naar steeds grotere locaties: van het Smakkelaarsveld naar het Griftpark naar Park Transwijk, waar de festiviteiten dit jaar voor de vierde keer plaatsvinden. De programmering groeide met de capaciteit mee. Dat, in combinatie met het zomerse weer, zorgde vorig jaar voor een recordaantal van 40.000 bezoekers. Gaat de komende editie dit record verbreken? 

Op dinsdag 5 mei kan in Park Transwijk twaalf uur lang worden gefeest in het teken van ‘Vrijheid en Identiteit’. Van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s avonds kunnen de bezoekers genieten van ruim twintig verschillende acts, verdeeld over drie podia. Op het hoofdpodium staan niet alleen Nederlandse toppers als Ellen ten Damme, Heideroosjes en het verfrissende Miss Montreal, maar ook internationale acts als het uit Oekraïne afkomstige Haydamaky en het Vlaamse Vive la Fête. Ook de provincie is goed vertegenwoordigd, met acts als Boemklatsch, Jiggy Djé, Storybox en Gem. En natuurlijk is ‘hiphop-revelatie’ Kytemans Hiphop Orkest niet vergeten: deze bonte verzameling van twaalf muzikanten en acht MC’s mogen met een set van een uur het Utrecht-podium zelfs afsluiten.

Een dag als deze is natuurlijk de ideale gelegenheid voor goede doelen als Amnesty International, Cordaid / Mensen in Nood, Vluchtelingenwerk en War Child om acties te voeren die bij het thema van de dag passen. Op het Plein van de Vrijheid, waar een deel is ingericht als festivalmarkt, kun je vanalles over deze goede doelen te weten komen. Daarnaast kun je hier een kijkje nemen bij het Wereldpodium, waar bijzondere acts geprogrammeerd zijn.

In de festivalprogrammering is ook rekening gehouden met de allerkleinsten, getuige de vele shows tijdens het Kinderfestival. Daar is het van 13:00 uur tot 18:00 uur non-stop feest met de luchtacrobatiek van Full Stop en Nico de Verhalenverteller, die vanuit zijn regenboogtipi verhalen vertelt boordevol droge humor, schelmenstreken, spanning en wijsheden.

Bevrijdingsfestival Utrecht, met o.a. Ellen ten Damme & Isis, Heideroosjes, Vive la Fête, Gem, Storybox en Kytemans Hiphop Orkest, dinsdag 5 mei 2009 @ Park Transwijk

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht