1 mei: Club 3VOOR12/Utrecht Festival 1 mei: Club 3VOOR12/Utrecht Festival

Twee podia, drie bands en drie electro debutanten

, Redactie 3VOOR12/Utrecht

1 mei: Club 3VOOR12/Utrecht Festival

Twee podia, drie bands en drie electro debutanten

Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Er zijn mensen die uitkijken naar Koninginnedag. Lekker hossen op vaderlandse helden, zuipen totdat de totale smaakontkenning is voltooid en daarna lekker een paar daagjes op de herstelmodus tot het volgende drankgelag zich in de vorm van Bevrijdingsdag weer aandient. Wij van 3VOOR12/Utrecht bieden op 1 mei, de Dag van de Arbeid, een alternatief met onze speciale Club 3VOOR12/Utrecht.

Twee podia, drie bands en drie electro debutanten

Er zijn mensen die uitkijken naar Koninginnedag. Lekker hossen op vaderlandse helden, zuipen totdat de totale smaakontkenning is voltooid en daarna lekker een paar daagjes op de herstelmodus tot het volgende drankgelag zich in de vorm van Bevrijdingsdag weer aandient. Wij van 3VOOR12/Utrecht bieden op 1 mei, de Dag van de Arbeid, een alternatief met onze speciale Club 3VOOR12/Utrecht. Je zou zelfs kunnen spreken van een 3VOOR12/Utrecht festival. Zes acts; Skipper, Mercy Giants, The Medics, DS-10 Dominator, Eddy Current en Hagy, zullen, verdeeld over twee podia, voor echte verlichting zorgen.

Terwijl op het ene podium Skipper, Mercy Giants en The Medics gezamenlijk het spectrum van de gitaarmuziek verkennen, zal op het andere podia na elke band telkens een van de drie veelbelovende electronica-acts met een korte set zijn podiumdebuut beleven. Wedden dat de je die Koninginnedagkater op slag vergeet?

Door de jury van de Clash werden de jongens van The Medics begin dit jaar beschreven als ‘Morrisey-on-speed’. Ondanks die vleiende woorden gingen ze die avond niet door. Achteraf had de catchy indierock met duidelijk referenties naar Editors en The Strokes prima op de finaleavond gepast. Omdat Club 3VOOR12/Utrecht nooit te beroerd is om rechtvaardigheid alsnog een handje te helpen, staan The Medics wel op deze bijzondere clubavond.

Skipper bracht afgelopen jaar het debuutalbum 'Architecture and Design’ uit op Subroutine Records. De liefhebber van smaakvolle alternatieve indie weet dan: dat zit wel goed. Is dat namelijk niet hetzelfde label waar ook The Very Sexuals, Fuck The Writer en The Sugarettes op uitkomen? Ja dus. Skipper, u vraagt zich natuurlijk af hoe je zo’n naam bedenkt, is de artiestennaam van Mike Schepers. Voor de hand liggend is zijn muziek zeker niet. Er zijn zelfs mensen zijn die Skipper avant-garde pop noemen. Ze bedoelen dan dat Skipper popliedjes maakt en daar extra lagen in aanbrengt. Best wel rigoureus soms, maar altijd zonder daarbij het liedje uit het oog te verliezen. Skipper dus, vergeet die naam. Luister gewoon.

Hoe zou het eigenlijk met Mercy Giants zijn? Na het in 2006 met luid gejuich ontvangen ’Running In Slomo’, is het een vraag waarmee de liefhebber van de betere soundtrack bij onthaasting vaak zal hebben geworsteld. Voor die mensen, en ook voor de rest van de mensheid, hebben we goed nieuws. Mercy Giants leeft nog steeds en op 1 mei zal dat bewezen worden ook. Het is maar de vraag in welke gedaante de band zich vanavond zal ontpoppen (er wordt gefluisterd dat ze nu ‘jazzcore’ maken), maar met een nieuwe plaat in het vooruitzicht zal het ongetwijfeld weer een set vol onverwachte wendingen zijn.

Wat begon als een absurdistische gimmick werd eigenlijk steeds groter en groter. We hebben het over We Love People In Bearsuits. Met deze band speelde Maurits Hagemans van april 2007 tot het begin van dit jaar een groot aantal Nederlandse podia plat. Op een gegeven moment vond hij ‘t wel geweest, hing z’n berenpak aan de wilgen en stapte op. Sindsdien is hij bezig met zijn soloproject, Hagy. Verwacht een set vol dromerige electronica.

Wie vermaakt zich zo nu en dan niet kostelijk met films uit de oude doos? Verstofte VHS cassettes vol jaren tachtig pracht zoals Terminator, Rambo, Rocky III en IV of Robocop? Avonden misschien ook waarop de NES weer eens van de zolder gehaald wordt? Voor dat soort avonden weet je vanaf nu dat de muziek van Eddy Current de perfecte soundtrack is. Heerlijke, soms foute, maar altijd erg dansbare 80s synthpop.

Deze editie van de Club wordt uitgeleid door de dancefloor smashers van DS-10 Dominator, het nieuwste project van Rutger Muller. Na wat experimenten met breakcore en post-klassiek zag zo’n twee weken geleden zijn debuut ‘Cheap Dirt’ plotseling het licht. Deze plaat, die volledig gemaakt werd op een Nintendo DS Handheld, is een zoektocht naar de grenzen, overeenkomsten en misschien wel definities van minimal, techno, electro, acid, dubstep en drum ’n bass.

Club 3VOOR12/Utrecht
Vrijdag (!) 1 mei 2009, 21:00 uur
dB’s, gratis toegang

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht