De Utrechtse indie-rock band Kensington heeft getekend bij Snowstar Records. Tegelijk is bij dit nieuwe label de nieuwe EP ‘Youth’ gelanceerd, waarmee de band opnieuw laat zien een stap voorwaarts te willen maken.

Kensington heeft zich sinds haar bestaan snel opgewerkt met shows in de grotere clubtour-zalen van Nederland, twee EP’s en verscheidene voorprogramma’s voor de grotere bands. Nadat de bezetting van de band afgelopen zomer veranderde met een nieuwe drummer in de persoon van Niles, werd het tijd voor een nieuwe EP en tegelijk een nieuw label. Cedric Muyres van Snowstar Records is erg gelukkig met de nieuwe aanwinst. “We werkten al vaker samen met Kensington, we deden bijvoorbeeld de bookings. Het klikte tussen ons en het zou zonde zijn om niet intensiever samen te gaan werken. En bovendien vinden we Kensington gewoon een vette band, dus die wil je er graag bij hebben.”

De ambities van Kensington liggen dichtbij die van Snowstar Records. “Zowel de band als het label zijn aan het groeien en de ambities liegen er niet om. We doen waar we goed in zijn en dan kijken we wel waar het schip strandt. We hebben dan ook grote plannen met het eerste full-length album van Kensington dat in 2009 uitkomt. De EP die nu uit is, moet voor meer naamsbekendheid zorgen, daarna zou het leuk zijn als het album echt het grote publiek verovert.”

Casper van Kensington kan het verhaal van Cedric beamen. “Het is leuk om met een vriend als Cedric samen aan de slag te gaan en zo een EP te lanceren. Nu moet het balletje gaan rollen. Veel optredens en grote plannen.” Die grote plannen moeten de komende weken in een concrete vorm gegoten gaan worden. “We gaan sowieso een album opnemen, maar we moeten nog kijken waar en hoe. Wellicht trekken we ons weer terug in een hutje op de hei of op Terschelling. Die rust is soms gewoon nodig. We hopen in het voorjaar op te nemen en dan rond de zomervakantie het album te lanceren. Het mag echt zo groot worden als het maar kan. We zijn ambitieus, we willen hiermee verder en hier ons werk van maken. We gaan er helemaal voor, zeker nu we het idee hebben een reële kans te hebben om echt door te breken. Hou ons in de gaten, 2009 wordt ons jaar!”