Opgebroken Findel trekt zich terug uit halve finale Grote Prijs Opgebroken Findel trekt zich terug uit halve finale Grote Prijs

Pitch Blond vervangt Findel vrijdag in de Patronaat

, Rachel Voorbij,

Opgebroken Findel trekt zich terug uit halve finale Grote Prijs

Pitch Blond vervangt Findel vrijdag in de Patronaat

Rachel Voorbij, ,

Findel trekt zich toch terug uit de halve finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland. Nadat eerder al bekend werd dat zanger Bart van Dalen solo verder zou gaan, speelde de voltallige band toch nog zaterdag tijdens de voorrondes in EKKO. Dinsdag heeft Bart zich alsnog teruggetrokken. Ook de tour door Engeland is van de baan. Dit tot groot ongenoegen van de rest van de band. "Hij heeft alles fout gedaan, wat je fout kunt doen."

Pitch Blond vervangt Findel vrijdag in de Patronaat

Dinsdag heeft Findel het optreden voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland afgezegd. Utrechtse gitaarrockband Pitch Blond zal aankomende vrijdag in hun plaats op het podium van de Patronaat staan. Volgens Findel-zanger Bart van Dalen is de reden voor het afzeggen dat er alleen maar meer onenigheid uit voortkwam. "Het voelde toch niet goed, dus heb ik de stekker er alsnog uitgetrokken." Sinds Findel uit elkaar is, zijn er onduidelijkheden ontstaan over de geplande optredens. Zo stond er een nieuwe tour door Groot-Brittannië gepland, maar ook had de band de halve finale van de Grote Prijs nog in het verschiet. Er werd afgesproken om deze halve finale toch samen te doen. Dit is volgens toetsenist Stefan vooral door het management aangemoedigd. Vervolgens haakte Bart af en overwoog om met Relax als begeleidingsband te spelen. Stefan: "Dit vonden we met de rest van de band gek, want hij wilde toch alleen verder?" Het plan om met Relax in zee te gaan, is uiteindelijk ook op de klippen gelopen. "We wilden echt iets vets neerzetten," vertelt Bart. "Maar het was toch te kort dag." Afgelopen vrijdag klopte Bart weer aan bij zijn oude bandleden. Stefan: "Hij vroeg ons of we alsnog mee wilden doen. We zouden allemaal 100 euro krijgen. Hier konden we op zich onze trots wel voor opzij zetten, en stel we winnen de uiteindelijke finale, dan is dat toch weer 5000 euro." De rest van het weekend hebben de bandleden niks meer gehoord. Maandag kregen ze het bericht dat Bart definitief wilde stoppen. "Hij wil er helemaal mee kappen, omdat hij er écht geen zin meer in heeft," aldus Stefan. Ook de gedeeltelijke tour door Engeland en Schotland is gecancelled. Door de onenigheid vond Bart het allemaal te veel worden. "Ik heb niet genoeg inspiratie en zin om hier, met deze bezetting nog mee door te gaan." Hij ging destijds toch akkoord met de tour omdat hij zich onder druk voelde staan. "Het is lastig als je in je eentje tegen de rest bent. Vervolgens dacht ik; waarom zou ik dit doen? Ik wilde niet door met de band en bovendien zou de tour niet representatief zijn." Hoewel Suzanne Ypma van Pitch Blond staat te springen dat haar band alsnog kan optreden, de ex-bandleden van Findel voelen precies het tegenovergestelde. Stefan: "We wilden nog graag naar Groot-Brittannië. Het was een mooie afsluiting geweest." Volgens hem heeft Bart het niet slim aangepakt. "In principe heeft hij alles fout gedaan, wat je fout kunt doen." Ook Bart zelf erkent dat hij het niet verstandig heeft aangepakt, maar uiteindelijk vindt hij dit de juiste keuze. "Het komt door mijn eigen naïviteit dat deze ruzie is ontstaan. Ik hoop dat het in de toekomst beter zal gaan tussen ons." De ontwikkelingen omtrent het langverwachte debuutalbum van Findel blijven hetzelfde. De plaat is klaar, maar Bart van Dalen is nog druk met het zakelijke aspect, namelijk de onderhandelingen met platenmaatschappijen. Beluister ook het gesprek met nieuwe halve finalist Pitch Blond in Utracks van 12 september.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht