Prayer for My Demo: Nobody Beats the Drum, Parson Brown en [moos] Prayer for My Demo: Nobody Beats the Drum, Parson Brown en [moos]

Utracks en 3VOOR12/Utrecht bespreken de beste demo’s van de maand

, Redactie 3VOOR12/Utrecht Redactie Utracks,

Prayer for My Demo: Nobody Beats the Drum, Parson Brown en [moos]

Utracks en 3VOOR12/Utrecht bespreken de beste demo’s van de maand

Redactie 3VOOR12/Utrecht Redactie Utracks, ,

In Utracks’ Prayer for My Demo komen iedere maand een uur lang de nieuwste releases voorbij. Geselecteerd door een vakkundig panel, zet 3VOOR12/Utrecht de beste drie releases van de uitzending op een rij.

Utracks en 3VOOR12/Utrecht bespreken de beste demo’s van de maand

In Utracks' Prayer for My Demo komen iedere maand een uur lang de nieuwste releases voorbij. Geselecteerd door een vakkundig panel, bespreekt 3VOOR12/Utrecht de beste drie releases van de uitzending. Nobody Beats the Drum - Sampler Beats Work Album Altijd goed om weer van de Grote Prijswinnaars te horen. Een voorproefje op het nieuwe album belooft veel goeds. 'Kwikkestylers' beukt er vast goed in, harde beats belegd met kietelende electrobliepjes. In 'When I get Low' meer van hetzelfde en 'Quit your Job' laat alles eindigen in een vuige, orgastische cohesie van die twee. Helaas is de zomer voorbij, deze tracks zijn perfect om uit de hoedenplank door het open raam of cabrio de straat in te knallen. Parson Brown - Demo The Farewell State Ook Parson Brown geeft alvast een voorproefje op hun nieuwe album 'The Farewell State'. 'Waterhole Surfer', 'Mexican Standoff' en 'Kotla' zijn stuk voor stuk vakkundige songs in een goed uitgebalanceerd productioneel jasje. Associaties lopen hierbij uiteen van dEUS tot Silence is Sexy. Zanger/gitarist Danny Gordijn heeft een krachtige lage stem het bekende schuurpapieren randje. Erg origineel zijn de songs en arrangementen niet, dat wordt ook niet gepretendeerd en dat is dan juist weer prettig. Als ze de diversiteit van de demo op het album weten vast te houden, is er iets om naar uit te kijken dit jaar. [moos] - Detroit Dynamix / DigitalDutchElectro Een nieuwe schijf van Maurice Dohmen en Jorrit H. Poelen, alias [Moos], brengt ons een whirlpool van electro, house en hier en daar wat techno. Hoewel de eerste track zweverige en zelfs nostalgische (inderdaad) gevoelens oproept, bezorgen de andere drie nummers redelijk onstuimige en dansbare electronica. Warme en volle klanken, heerlijk ritme: aanzetten en ervaren. Soms ietwat te veel omschakelingen, maar hierdoor komen die dromerige synths in ieder geval niet snel je neus uit. Tip: Luisteren met bijbehorende visuals. Zweef-ze!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht