'Voor de zomer verwacht ik uitsluitsel over het Muziekpaleis' 'Voor de zomer verwacht ik uitsluitsel over het Muziekpaleis'

Wethouder nog steeds positief over samenwerking SJU, Tivoli en Vredenburg

, Mike van Dooyeweert & Redactie Utracks,

'Voor de zomer verwacht ik uitsluitsel over het Muziekpaleis'

Wethouder nog steeds positief over samenwerking SJU, Tivoli en Vredenburg

Mike van Dooyeweert & Redactie Utracks, ,

De samenwerking tussen Tivoli, Vredenburg en jazzpodium SJU in het toekomstige Muziekpaleis, leek in kannen en kruiken. Toch sprak Berry de Vos van Tivoli gisteren tegenover Atze de Vrieze van VPRO's 3VOOR12 zijn twijfels uit over de fusie. Wethouder Harm Janssen reageerde onmiddelijk in de radiouitzendig van Utracks.

Wethouder nog steeds positief over samenwerking SJU, Tivoli en Vredenburg

Het gebied rond muziekcentrum Vredenburg ligt inmiddels al overhoop en volgende maand zal ook het theater afgebroken gaan worden. Vanavond wordt in de vorm van 'Breaking Down The Walls' door een aantal artiesten afscheid genomen van het muziekcentrum. Ondertussen wordt er achter de schermen nog druk onderhandeld over de toekomstige samenwerking tussen Tivoli, jazzpodium SJU en Vredenburg. Zij moeten allen onderdak vinden in het nieuwe complex dat op het terrein moet verrijzen: het Muziekpaleis. De partijen hebben met elkaar afgesproken om niet met informatie naar buiten te komen voordat ze eruit zijn. Toch spreekt Berry de Vos, voorzitter van het bestuur van Tivoli, nu al zijn twijfels uit. Hij is, volgens het artikel op 3VOOR12, vooral bang dat Tivoli als financieel onafhankelijke partij een financieel mederisicodrager wordt. SJU en Vredenburg zijn immers meer afhankelijk van subsidiegelden. Dat 'kan ten koste gaan van het popdeel'. Verder is ook nog onduidelijk of de naam Tivoli bij de opening van het muziekpaleis zal verdwijnen. De Vos heeft uiteindelijk wel het vertrouwen dat de partijen eruit zullen komen. "Zo staan wij er als gemeente ook tegenover", aldus wethouder stationsgebied Harm Janssen in de Utracks uitzending van 7 juni 2007. De wethouder is terughoudend in zijn reactie: "We zijn op dit moment nog volop in onderhandeling, dus ik ga er niet al te diep op in. Voor de zomer verwachten we tot een overeenkomst te komen." Maar wat vindt de wethouder ervan dat De Vos zich niet aan het gentlemen's agreement heeft gehouden? "Het is zoals het is", zegt Janssen. "Wat mij betreft is het geen reden om niet constructief verder te werken." Het artikel op VPRO's 3VOOR12 is voor Janssen dan ook geen reden tot paniek. " Ik ga er niet vanuit dat we zometeen verder moeten zonder Tivoli." Beluister het hele interview met wethouder Harm Janssen in de uitzending van Utracks: www.utracks.nl.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht