“Bezwaren Tivoli geen reden tot paniek” “Bezwaren Tivoli geen reden tot paniek”

Utrechtse wethouder stationsgebied gelooft nog in goede afloop fusie

“Bezwaren Tivoli geen reden tot paniek”

Utrechtse wethouder stationsgebied gelooft nog in goede afloop fusie

Ook al heeft Tivoli nog de nodige bezwaren om met muziekcentrum Vredenburg en jazzpodium SJU in het Muziekpaleis te stappen, de gemeente Utrecht heeft nog vertrouwen in de fusie: Wethouder Harm Janssen: “Ik ga er niet vanuit dat we straks verder moeten zonder Tivoli.”

Utrechtse wethouder stationsgebied gelooft nog in goede afloop fusie

De Utrechtse wethouder stationsgebied Harm Janssen denkt niet dat de huidige bezwaren van Tivoli een fusie met muziekcentrum Vredenburg en jazzpodium SJU in de weg staan. Ook de bouw van het Muziekpaleis zelf zou niet in gevaar moeten komen en Tivoli zal er uiteindelijk gewoon onderdak zal krijgen. Dat zei Janssen deze week in de uitzending van het Utrechtse radioprogramma Utracks. De door Tivoli geuite bezwaren zijn voor de wethouder dan ook geen reden tot paniek. “Ik ga er niet vanuit dat we straks verder moeten zonder Tivoli. Wat mij betreft is er geen reden om niet constructief verder te werken.”

Vredenburg en SJU geven geen commentaar op de twijfels van Tivoli of op de onderhandelingen totdat de samenwerking rond is. Die zou eind deze maand beklonken moeten worden. Het gebied rond Vredenburg ligt inmiddels al overhoop. De bedoeling is dat de sloop van het muziekcentrum volgende maand begint. Achter de schermen wordt al maanden druk onderhandeld over de toekomstige samenwerking tussen Tivoli, SJU en Vredenburg in het Muziekpaleis. De partijen hebben met elkaar afgesproken niet met informatie naar buiten te komen voordat ze eruit zijn. Een zogeheten ‘gentlemen’s agreement’.

Toch sprak Berry de Vos, bestuursvoorzitter van Tivoli, deze week zijn twijfels uit tegenover 3VOOR12. Hij is vooral bang dat Tivoli als gezonde, financieel onafhankelijke partij een financieel mederisicodrager wordt. SJU en Vredenburg zijn immers meer dan Tivoli afhankelijk van subsidiegelden. Dat kan volgens De Vos ten koste gaan van het popdeel binnen het Muziekpaleis. Verder is ook nog onduidelijk of de naam Tivoli bij de opening van het muziekpaleis zal verdwijnen.

De Vos zegt er uiteindelijk wel in te geloven dat de partijen eruit zullen komen. “Zo staan wij er als gemeente ook tegenover”, zegt wethouder Janssen. “We zijn nog steeds in gesprek met alle partijen. Het is een lastig proces, want het gaat ook echt ergens over. Maar ik ga er vanuit dat de partijen eind deze maand een overeenkomst hebben.” De Utrechtse gemeenteraad geeft pas definitief groen licht aan de besteding van 95 miljoen euro aan de bouw als de samenwerking en de interne organisatie rond is. Toch is er op het stadhuis geen paniek in de tent. De wethouder verwacht niet dat de raad de bouw blokkeert. “De komst van het Muziekpaleis is niet onzeker. De gemeenteraad wil alleen goed op de hoogte blijven van de toekomstige exploitatie.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht