Gem door met drummer Wouter Rentema

Zanger Maurits Westerik: "We oefenen ons nu helemaal het schompes"

Gem is weer op volle kracht na het rekruteren van een nieuwe drummer. De 20-jarige Wouter Rentema houdt sinds deze week de drumstokken vast in de Utrechtse rockband, nadat drummer Ilco Slikker de groep eind vorig jaar verliet. Komend voorjaar is Gem voor het eerst live te zien met de oorspronkelijk Groningse Rentema achter de drumkit.

Zanger Maurits Westerik: "We oefenen ons nu helemaal het schompes"

Na weken van repeteren heeft Gem een nieuwe drummer gevonden in de persoon van de 20-jarige Wouter Rentema. De afgelopen weken oefenden de Utrechters verschillende malen met meerdere drummers, maar met Rentema klikte het tijdens de eerste repetitie al perfect. “Hij hield al van onze liedjes en had ons vaker zien spelen”, vertelt zanger Maurits Westerik. “Tijdens de eerste repetitie speelde hij onze nummers heel goed mee en had hij meteen de juiste sound te pakken. Het voelde meteen goed om met hem te spelen.”

Oorspronkelijk komt Rentema uit Groningen. Daar drumde hij in meerdere bandjes, ook in een vorige band van enkele leden van LPG. Tegenwoordig woont hij in Tilburg en drumt hij nog bij de crossoverband Inna-Truth. Toen hij las dat Gem zonder drummer zat, zocht hij contact met Westerik. “Het is eigenlijk best vreemd gegaan”, zegt hij. “Ik kreeg via via het mailadres van Maurits en vroeg of ik een keer mee kon komen spelen. Dat ging meteen heel soepel en na een repetitie waren ze er eigenlijk al uit.” Het ziet er dus naar uit dat Inna-Truth op zoek moet naar een nieuwe slagwerker. “Ja, het zal dit jaar erg druk worden met Gem en dat heeft nu ook mijn prioriteit.” Hij vindt het niet lastig om als nieuweling in een bestaande club muzikanten te zitten. “Nee hoor, het klikt goed en het zijn heel relaxte gasten.”

Gem brengt momenteel vele uren in het oefenhok door, ook om enkele nieuwe nummers te repeteren. “We oefenen ons nu helemaal het schompes”, zegt Westerik. “We hebben veel nieuwe nummers geschreven. Die scherpen we verder aan en we nemen demo’s op. Eind maart, begin april gaan we een paar keer live spelen om ons gezicht weer te laten zien en om te zien hoe de nieuwe nummers overkomen op het publiek. Daarna hopen we ergens dit jaar te gaan opnemen.” Een radicale koerswijziging hoeven we volgens de zanger niet van Gem te verwachten. “Al waait er wel een frisse wind en zitten er ook wat rustiger liedjes tussen. Maar het straks gaat precies gaat klinken durf ik echt nog niet te zeggen.”