EKKO op zoek naar nieuwe directeur

Interim-directeur Loes Wagenmaker: "Het moet een schaap met vijf poten zijn"

Het Utrechtse poppodium EKKO is op zoek naar een nieuwe directeur. Nadat Paul Nieuwenhuizen zijn functie vorig jaar juni al had neergelegd, neemt Loes Wagenmaker als interim-directeur nog tot het voorjaar de honneurs waar.

Interim-directeur Loes Wagenmaker: "Het moet een schaap met vijf poten zijn"

Op de website van poppodium EKKO prijkt sinds dit weekend een vacature voor een nieuwe directeur. Paul Nieuwenhuizen nam vorig jaar zomer na vijf dienstjaren zijn ontslag als EKKO-voorman. Loes Wagenmaker heeft als interim-directeur tijdelijk het stokje overgenomen. Een nieuwe directeur zou per april aan de slag moeten. “We zijn op zoek naar een schaap met vijf poten”, zegt Wagenmaker. “Iemand die zakelijk en financieel kundig is en ook nog eens veel weet van popmuziek.”

Ondertussen is Nieuwenhuizen volgens Wagenmaker op zoek naar ander werk. Hij heeft bij EKKO enkele tropenjaren achter de rug, onder meer vanwege problemen met de brandveiligheid van het pand. De huidige brandtrap is nog steeds een tijdelijke. Ook bleef subsidie van de gemeente Utrecht lange tijd uit, waardoor EKKO bijna de deuren moest sluiten.