Het is inmiddels twee weken geleden dat de selectie van Popronde 2024 bekend werd gemaakt. Op 31 oktober daalt het rondreizende festival neer in Tilburg en zijn er in alle hoeken van de stad aanstormende talenten van Nederlandse bodem te zien. Van de ongeveer 1200 acts zijn er 101 acts geselecteerd die mee mogen op tour, en één ding is zeker: we zullen een hoop bekende gezichten tegenkomen. Dit zijn de acht Tilburgse Popronde-acts van 2024:

NORE

De gezellig-existentiële indiepop van NORE heeft in razendsnel tempo Tilburg overgenomen en heeft inmiddels al bijna elke venue gezien. Van de Cul en The Cat’s Back naar 013 en Loc Brewery; overal waar de vijf vrienden van de Rockacademie komen, is het duwen en trekken geblazen om een goed plekje te vinden. Hoog tijd dus om uit te vliegen en heel Nederland te veroveren.

BRACES

Metalcore, hardcore en deathcore met een zware percussieve elementen en elektronische invloeden. De veelzijdigheid van metal zien we terug bij BRACES. Deze pas twee-jaar-oude band heeft hun debuut-EP al op zak en pakte vorig jaar een mooie vierde plek in de Tilburgse Song van het Jaar-lijst met hun snoeiharde tweede single ‘Eyes of the Serpent’. We weten dan misschien nog niet precies waar BRACES zal optreden dit najaar, maar wat we wel weten: er zal gebeukt worden.

Chica Chica

Hoewel de zomer ons al is gepasseerd tegen de tijd dat Popronde begint, kunnen we ons dit najaar alsnog in zomerse sferen wanen met de Zuid-Amerikaanse discogrooves en vrolijke Cumbia! van Chica Chica. De band rondom de Tilburgse bassiste Judith Renkema presenteerde hun debuutalbum afgelopen november in een uitverkochte Paradox. We hopen dat alle conga’s, bongo’s en shakers ook dit najaar weer mee gaan.

DEHAZE

Vergezeld door zijn net uitgebrachte debuut-EP staat ook DEHAZE dit jaar op de Poprondepodia. Deze jonge Rockacademie student zingt kwetsbaar over onzekerheden, pijn en zelfacceptatie. Zijn muziek is rijkelijk en intens gevuld met piano, strijkers en achtergrondkoortjes, dus we zijn erg benieuwd hoe deze act het in de kleine kroegjes gaat doen. Lees ons interview met DEHAZE hier.

Changing Tides

Met snoeiharde gitaarriffs en flink geschreeuw raast Changing Tides door het metallandschap. Al twee jaar op rij scoren ze met hun deathcore een mooie vijfde plek in de Tilburgse Song van het Jaar-lijst 2022 en 2023, én ze deden in 2021 ook al eens mee aan Popronde. Changing Tides is een niet meer te missen schakel binnen de Tilburgse metalscene, maar we zwaaien ze met plezier een paar weken uit voor hun tweede Popronde-avontuur.

Säm Wilder

Hij woonde een paar jaar in LA en werkte daar aan zijn muziek. Nu is Säm Wilder weer terug op Nederlandse bodem, studeert hij aan de Rockacademie en is hij klaar om dit najaar Nederland in te pakken met zijn soulvolle stem, hier en daar wat rap en een mega groovy sound. Zijn dansbare popliedjes gevuld met hintjes R&B werken aanstekelijk voor een breed publiek, maar in het bijzonder voor liefhebbers van artiesten als Anderson .Paak tot Tom Misch.

Simpleton

Simpleton is het soloproject van songwriter en Rockacademie-student Chris Berendsen. Door de sounds van bands als The Strokes, The Wombats en MGMT te combineren, maakt Simpleton songs die zich laten kenmerken door catchy hooks, statische beats en coming of age lyrics. Zijn combinatie van indierock en synthpop bleek op Dwarsligger Festival al perfect te zijn om op te dansen!

Sofía Peters

Deze 22-jarige singer-songwriter en Rockacademie-studente laat zich inspireren door artiesten als Clairo, Holly Humberstone en Boygenius. Van pakkende pop tot diepgaande indie, haar nummers vangen de essentie van twintigerservaringen en bieden herkenning, troost en ontsnapping. Het is nog eventjes wachten tot haar eerste eigen muziek uitkomt, maar tot die tijd kun je naar haar cover van 'Home' (Edward Sharpe and the Magnetic Zeros) luisteren.