Nu de versoepelingen het toelaten, staan veel artiesten te popelen om hun kunsten weer aan een in levenden lijve present publiek te vertonen. De plekken waar ze dat gaan doen zijn heel divers: waar vorige maand Paradox op concertgebied domineerde, sluit dat podium (zoals altijd) in de zomer de deuren – in plaats daarvan kun je nu terecht in parken, op terrassen en zelfs bij boerderijen...

PLATTELANDSCOMPONIST @ HEUKELOM & DIESSEN

Om maar bij die boerderijen te beginnen: plattelandscomponist Piet-Jan van Rossum heeft de tweede en derde juli enkele optredens/vieringen georganiseerd. Ditmaal zal ensemble Hay! (celliste Maya Fridman, sopraan Jennifer van der Hart en harpiste Doriene Marselje) ‘air & sarabande’ ten gehore brengen in hoeves te Heukelom en Diessen. De toegang is vrij, wel moet je even reserveren.

SANNE SANNE @ TERRAS THEATERS TILBURG

Meer gratis vertier vind je deze maand op het terras van Theaters Tilburg, waar in verband met het zestigjarig bestaan van de schouwburg onder de noemer ‘Theaters Tilburg Trakteert’ heel veel aanstormend talent te bewonderen is. Deze zondagochtend is dat bijvoorbeeld multi-instrumentalist Sanne Huijbregts alias Sanne Sanne. Bekijk gerust de TT-agenda voor een volledig overzicht.

Q’N: SINUS RELEASE PARTY @ KLEINE ZAAL 013

‘Grime met een zachte G’, zo omschreef Q’n oftewel Koen Hendriks zijn muziek enkele jaren geleden in dit artikel. Zijn meest recente wapenfeit is zijn soloproject ‘Sinus’, dat door de corona-omstandigheden van de afgelopen maanden helaas tot nu toe niet aan het publiek gepresenteerd kon worden. Nu is de tijd echter aangebroken voor een mooie release party in 013, waar jij bij kunt zijn.

HIIIPOWER @ GROTE ZAAL 013

Over talentontwikkelingstraject HIIIPOWER heb je al het nodige kunnen lezen op onze site. Na een eerdere showcase voor een select gezelschap, is de tijd rijp voor deze achttien jongens en meiden om zich aan een groter publiek voor te stellen. Vandaag kun je jezelf in 013 laten verrassen door de veelzijdige show waaraan ze de afgelopen maanden gepassioneerd gewerkt hebben. Gaat dat zien.

ZOMERCONCERT @ HET CENAKEL

Normaliter zou de concertreeks van De Link in Het Cenakel in juli lang en breed afgesloten zijn, maar aangezien dit seizoen allesbehalve normaal is verlopen, wordt er een zomerconcert vol jong talent ingelast: zangeres en violiste Claire Adams komt met een programma, klaveciniste Goska Isphording speelt en saxofoniste Da Silva brengt een wereldpremière van werk van Amin Ebrahimi.

TIM KNOL @ STADSTHEATER DE BOEMEL

Stadstheater De Boemel houdt er deze maanden een bewonderenswaardig drukke agenda op na, voornamelijk gevuld met cover- en tribute-acts, feestelijke thema-avonden en kleinkunstig vermaak. Daarnaast verschijnen er echter ook wat intrigerende namen die niet in dat rijtje passen: zo vinden we halverwege juli Tangarine op het programma, en speelt Tim Knol een week later. Doe eens gek.

EUT + BANJI @ KLEINE ZAAL 013

Indieliefhebbers doen er deze zomer goed aan het programma van 013 eens onder de loep te nemen. In juli staan er namelijk verscheidene avonden gepland die onder deze noemer te scharen zijn. Iets eerder in de maand kun je al genieten van onder meer Judy Blank, Wies en Figgie, de laatste zondag van juli is het aan EUT om gesteund door Banji het indievaandel hoog te houden in onze contreien.

SPOORPARK LIVE @ SPOORPARK

Augustus komt er in dit overzichtje bekaaid vanaf, wat simpelweg te maken heeft met het feit dat podia op dit moment nog druk bezig zijn met het invullen van deze maand. Wat we in ieder geval wel al weten, is dat het Spoorpark een tweedaags festival gaat herbergen, waarbij populaire acts uit eigen land (Krezip, Kensington, Danny Vera, Davina Michelle) het affiche vullen. Meebrullen maar.

 

JORIS LINSSEN & CARAMBA @ DE BOEMEL

Bij wijze van uitsmijter keren we ten slotte nog even terug naar Stadstheater De Boemel voor een zomerse show van Joris Linssen met zijn formatie Caramba. Nederlandstalige liedjes in een Mexicaans jasje: dat kun je misschien best nog wel eens gebruiken als het deze augustusmaand net zo bloedjeheet gaat worden als vorig jaar. Neem er ter verkoeling een zeker Mexicaans biertje bij.