Veel concertzalen in het land zijn weer open, zij het op zeer beperkte schaal, dus je hebt deze maand als alles een beetje meezit wederom de mogelijkheid om optredens live mee te maken – mits er nog voldoende plaats is natuurlijk. Hieronder vind je een aantal evenementen waar je hopelijk nog naartoe kunt in de wintermaand, zowel in onze stad zelf als in het omliggende buitengebied.

JOOST LIJBAART – ‘FREE’ @ PARADOX

Een dag na de uitverkochte releaseshows van Poor Man Richie vind je zowaar alweer een volgende albumpresentatie in Paradox, en wel van het solodebuut ‘Free’ van Joost Lijbaart. Heb je deze drummer/percussionist al eens aan het werk gezien, dan weet je dat hij een klankschilder pur sang is, en met gasten Kika Sprangers en Wolfert Brederode aan zijn zijde wordt dit vast een toffe avond.

MERCY JOHN @ HEYHOEF-BACKSTAGE

Ook Heyhoef-Backstage organiseert opnieuw sporadisch concerten, waaronder deze fraaie middag- en avondshow van de Brabantse liedschrijver Mercy John, die zich sterk laat inspireren door Amerikaanse grootheden als Bruce Springsteen en Ryan Adams. Voel je deze zaterdag de drang wat integere en doorvoelde muziek tot je te nemen, dan kun je een tochtje naar de Reeshof overwegen.

PLATTELANDSCOMPONIST @ HEUKELOM & DIESSEN

Een novum in ons muzikale landschap: niet alleen wordt in december een nieuwe stadscomponist aangesteld, die het stokje overneemt van Anthony Fiumara (welke nog een slotakkoord verzorgt in Theaters Tilburg), ook krijgt Brabant een plattelandscomponist. Piet-Jan van Rossum stelt zich voor met twee gratis uitvoeringen door Hay in boerderijen in Heukelom en Diessen. Reserveer wel even.

CAMILLA BLUE – ‘LITTLE GIRL BLUE’ @ PARADOX

Zoals de vorige maanden ook al het geval was, blijft Paradox binnen de gestelde grenzen zo veel mogelijk doorprogrammeren. Een dag nadat enkele ensembles een eerbetoon aan de veelzijdige basklarinet brengen, mag het door Music Hub Brabant geselecteerde liedschrijftalent Camilla Blue haar onder meer door Cohen, Bowie, Beth Hart en Nina Simone geïnspireerde werk presenteren.

ZALM + WAAROM NIET? @ HALL OF FAME

De Hall legt zich in deze tijd vooral toe op workshops, pop-ups en dergelijke, maar er staat in december ook nog wel een show gepland, of eigenlijk twee, van het herrieorkestje Zalm (oftewel ZALM, in de eigen kapitalentaal), dat voor de gelegenheid het al net zo zoetgevooisde Waarom Niet? meeneemt. De late show is allang uitverkocht, maar voor de vroege zijn nog tickets te koop.

POOR MAN RICHIE – REPRISE @ PARADOX

Ook allang uitverkocht zijn de releaseshows voor het album ‘Your Mind Is Like Mine’ door Poor Man Richie op donderdag de tiende, maar niet getreurd: ingeklemd tussen een miniatuureditie van Stranger Than Paranoia en een reeks livealbumopnames van Teus Nobel met zijn Liberty Group keren Derrick van Schie en consorten nog even terug op het Paradoxpodium voor een reprise. Gaaf.