Wat concerten betreft is november in deze stad niet zo druk als de voorgaande maanden, maar dat neemt niet weg dat er nog heel wat interessante shows op stapel staan. Zo vind je aan het begin van de maand onder meer een dubbele EP-presentatie van grimeduo Q’n en Owzy, terwijl aan het einde de tweede editie van Dock Fest in de Hall plaatsvindt, ditmaal gewijd aan urban en aanverwanten.

DE LINK: TRIO CATCH @ HET CENAKEL

Het mag hier dan tamelijk rustig zijn op concertgebied, in Den Bosch is deze eerste novemberdagen het hedendaagse muziekfestival November Music in volle gang. Met dank aan De Link kun je een enkel optreden dat daar plaatsvindt ook in Tilburg zien, en wel dat van Trio Catch, dat deze dinsdag in Het Cenakel werk van Isabel Mundry, Barblina Meierhans en Bianca Bongers ten gehore brengt.

Q’N X OWZY EP 1 & EP 2 @ CUL DE SAC

Bovenstaande aanduiding maakt een wat wiskundige indruk, maar dat geldt niet voor de muziek die dit Rockacademieduo op de aanwezigen in de kuil gaat loslaten: ‘grime met een zachte g’, zoals je in dit artikel kunt nalezen. Zeno, Juliusrhymz DHZ en Nobinh maken het feest op donderdagavond compleet (en dat hoef je ook als je platzak bent niet te missen, want de entree is maar liefst 0 euro).

BETONFRAKTION @ KIM’S KROEG

Meer vrij vertier, maar dan van een hele andere orde vind je een dag later in Kim’s Kroeg, dat voor de gelegenheid misschien wel wat oordopjes mag inslaan: de drie door de Tilburgse wol geverfde branieschoppers van Betonfraktion gaan dan namelijk de ramen laten trillen met hun queer guerrilla rock (of hoe je het verder ook noemen wil). Dat wordt vast en zeker dolletjes ende helemaal te gek.

IMMOLATION E.A. @ LITTLE DEVIL

Little Devil laat zich vanzelfsprekend ook niet onbetuigd als het om het hardere werk gaat, met optredens van onder meer Khemmis (voor de Roadburngangers), Tanith en The Three Tremors (voor de liefhebbers van het meer ‘klassieke’ geluid, met dank aan MMM). De grootste show van de maand is echter ongetwijfeld die van deathmetalicoon Immolation met drie andere extreme acts.

STAKE + TO ADELAIDE @ HALL OF FAME

Vervormde gitaarklanken weerklinken deze maand tevens met enige regelmaat in de Hall. Twee weken voor het Rotterdamse Gold mag aantreden met de lokale rockveteranen van Richie Dagger, is het al aan de zuiderburen van Stake (dat vroeger door het leven ging als Steak Number Eight) en de enthousiaste jonge honden van To Adelaide om alle overtollige prut uit je oortjes te blazen.

ERIC TRIES OUT! #1 @ PARADOX

Het podium dat deze maand de meeste fraaie concerten op de rol heeft staan, is ongetwijfeld Paradox. Voor het gros daarvan betaal je wel entree, maar er zijn ook vrij toegankelijke avonden, niet in de laatste plaats de jazzsessies op dinsdagen. Er zijn er echter meer, waaronder deze eerste Eric Tries Out!-avond van het seizoen, waar bassist Eric van der Westen nieuw werk presenteert.

THOR & FRIENDS @ PARADOX

Wat betaalde shows betreft, vind je tegen het einde van de maand onder meer Mattanja & The Outsiders, Jaap Blonk’s Retirement Overdue (met oud-Tilburger Jasper Stadhouders) en Hein Augustijn op het Paradoxprogramma. Heel bijzonder is ook het in samenwerking met 013 georganiseerde optreden van Thor & Friends, dat eerder dit jaar op Roadburn te bewonderen was.

DOCK FEST #2 @ HALL OF FAME

Het Brabantse artiesteninitiatief Dock Zuid laat er duidelijk geen gras over groeien, en komt ongeveer tweeënhalve maand na het eerste Dock Fest alweer met een tweede editie op de proppen. Ditmaal ligt de focus op urban en hiphop en vindt het festival overwegend in Breda plaats, maar op de laatste vrijdag van november kun je onder meer van Georgios Lazakis genieten in Hall of Fame.

VANDENBERG’S MOONKINGS @ 013

Voor een (hard)rockend uiteinde van de maand kun je tenslotte terecht bij Vandenberg’s Moonkings in 013. De webstek van het poppodium weet ons te melden dat dit concert deel uitmaakt van de voorlopig laatste clubtour van ons aller Ad (onder meer bekend van Whitesnake en zijn eigen Vandenberg), dus mis dit spektakel vooral niet en ga deze zaterdag lekker ouderwets uit je dak.