Paaspop 2016: Typhoon kroning, 'grijzer' en post-viraal Paaspop 2016: Typhoon kroning, 'grijzer' en post-viraal

Rapper krijgt een uitkaterende Apollo met moeite mee

, Geneviève Smans

Paaspop 2016: Typhoon kroning, 'grijzer' en post-viraal

Rapper krijgt een uitkaterende Apollo met moeite mee

Geneviève Smans ,

Wie de afgelopen twee zomers naar een Nederlands festival is geweest, kan hem bijna niet gemist hebben. Typhoon doet het nu eenmaal ontzettend goed op festivals met zijn ijzersterke ‘Titanenband’. Glenn de Randamie bereidt zich voor op een nieuwe festivalzomer en trapt daarvoor af in Schijndel.

HET CONCERT

Typhoon, Apollo, 27 maart 2016

DE ACT

Na een adempauze van zeven jaar was Typhoon in 2014 weer helemaal terug met het succesvolle album Lobi Da Basi. Nog steeds kan de 31-jarige rapper teren op het succes van dat album. Zo kwam eerder deze maand de indrukwekkende clip uit van het nummer ‘We Zijn Er’, waarin De Randamie te zien is als slaaf.

HET NUMMER

De nummers ‘Hemel Valt’, ‘Surfen’ en ‘Bumaye’ doen het goed bij het Paaspop-publiek, maar bij hét festivalanthem ‘Zandloper’ - dat als laatst wordt gespeeld - komt de Apollo pas echt los. Halverwege is het even tijd om het zandlopertje om te keren. Typhoon legt de muziek stil en roept iedereen op om even elkaar stevig vast te pakken. Daar wordt gehoor aan gegeven, broer O-Dog hypet iedereen nog even goed op en het zand begint weer te lopen. Lekker.

HET MOMENT

Bij de lange versie van ‘IJswater’ krijgt en pakt drummer Eddy ‘Drummakid’ Addai zijn shine. Gisteren speelde hij al mee tijdens het optreden van Gerson Main, vandaag aan het begin van de middag had hij zijn eigen set in de Roxy, maar nu in een volle Apollo is het echt voor het echie. Met indrukwekkende breaks en fills steelt hij met een solo-moment de show en om het af te maken, gaat hij ook rappen over zijn eigen gedrum heen.

HET PUBLIEK

... moet duidelijk nog even op gang komen. Typhoon is normaal gesproken geen show om rustig bij uit te kateren, maar er zijn veel te weinig met hun hoofd bij in de Apollo, uitgezonderd een redelijke groep vooraan. Aan de inzet van Typhoon en kompanen ligt het in ieder geval niet, het zweet staat op de voorhoofden van de mannen. De rapper en O-Dog zijn geboren entertainers in hart en nieren en doen zelfs nog een duck walk.

HET OORDEEL

Hoe vaak je Typhoon ook al gezien hebt, het blijft een ijzersterke show met veel energie. Het is knap hoe de band met zo veel overtuiging, dankbaarheid en liefde de nummers overbrengt die ze al twee jaar lang spelen. Misschien had het beter gewerkt als Typhoon op de eerste dag van Paaspop had gestaan, want nu zijn de katerkopjes niet te tellen en de blaren slokken alle energie van te veel festivalgangers op. Daar kan Typhoon natuurlijk weinig aan doen, want wat hier in de Apollo zich voordoet, is gewoon weer een prima set.

DE FOTO

Typhoon op Paaspop 2016

Typhoon op Paaspop 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg