Paaspop 2016: Michelle David tovert Phoenix om tot eigen Broadway

Sassy gospelqueen verovert harten

Elysa van der Ven ,

“For those of you who thought you were coming to a regular show, that’s lovely”, waarschuwt Michelle David het publiek. En terecht, want de in Amsterdam woonachtige Amerikaanse krijgt met hulp van haar stem en lichaam de gewillige Paaspoppers al snel tot haar knieën. Een fantastisch begin zo op de zondag van Paaspop.

HET CONCERT

Michelle David & The Gospel Sessions, Phoenix, zondag 27 maart 2016

DE ACT

Vlot jurkje, hoge hakken en een enorme dosis pittige sexappeal: Michelle David neemt het gewillige publiek mee naar jazzy New York en kerkgemeenschappen in Louisiana terwijl ze op flamboyante wijze haar eigen borst als trommel en haar billen als ritmisch instrument gebruikt. De 49-jarige komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, verhuisde naar Nederland en staat sindsdien op diverse planken, ook die van het theater. Hier op Paaspop blaast ze zichzelf bijna omver en houdt ze zich maar net staande wanneer haar stem met een enorme kracht de zaal in schiet. David's stembereik vult dan ook de hele Phoenix: de sassy gospelqueen weet de ene hoge noot na de andere lage met groots gemak én overtuiging te raken. Zelfs het imiteren van een lage mannenstem lukt feilloos.

HET NUMMER

Nadat ze het publiek heeft overgehaald alles behalve stil te staan, is het tijd om de interactie te belonen. Het dromerige ‘I Wanna Go Where Jesus Is’ transformeert de zelfverzekerde vrouw in een pril, kwetsbaar meisje dat haar figuurlijke tranen met liefde weggeeft aan wie ze maar wil.

HET MOMENT

De zin 'You're allowed to feel sexy'; het kan op je lachspieren wekken, maar als David ze uitspreekt, neemt iedereen haar advies ter harte. Een nummer wordt ingezet waarbij het tempo versnelt, opzwepende tonen klinken en de rauwe, seksuele energie knettert en siddert door een gewillige Phoenix. Sexy? Beslist.

HET PUBLIEK

Met haar brede lach en sympathieke karakter verovert David in een oogopslag de gehele tent. Rustige gospelnummers met scherpe bluesrandjes en een opzwepend Paassfeertje, worden afgewisseld met intieme ballads die zich met verve in de harten van de aanwezigen wringen.

HET OORDEEL

Michelle David is een muziekfabriek die alles en iedereen als instrument gebruikt, al knutselend tot een bombastisch geheel. Een aanwezige vrouw waarvan de kracht nog minuten na het verlaten van het podium nagalmt onder begeleiding van een dik, dik verdiend applaus. Wie de eer heeft gehad om de Amerikaanse te ervaren, zal haar niet snel vergeten. Haar band was trouwens ook goed.

DE FOTO

Michelle David & The Gospel Specials op Paaspop 2016

Michelle David & The Gospel Specials op Paaspop 2016