Paaspop 2016: Heerlijk ranzig De Likt op dreef Paaspop 2016: Heerlijk ranzig De Likt op dreef

Rotterdams hiphopcollectief is niet te stoppen

, Jenny Janssens

Paaspop 2016: Heerlijk ranzig De Likt op dreef

Rotterdams hiphopcollectief is niet te stoppen

Jenny Janssens ,

Jij hebt vast ook wel die ene video gezien met die Rotterdamse hiphoppers in strakke glitterspeedo’s? De Likt? Ja, dat bedoel ik. Met het uitbrengen van die memorabele video, hebben de heren zichzelf op de kaart gezet in hiphop-Nederland. De outfit van frontman Jordy is in ieder geval ook vandaag on point: gehuld in een lange leren jas en streepjessokken komt hij bij aanvang het podium op geparadeerd.

HET CONCERT

De Likt, Roxy, zaterdag 27 maart

DE ACT

Jordy Dijkshoorn, Giorgi Kuiper en John van Beek vormen samen het drietal dat zich De Likt noemt. Van Beek is verantwoordelijks voor de beats, Kuiper verzorgt onder andere de keytarsolo’s en de kekke dansjes en Jordy, tja. Rapper Jordy is zonder twijfel de meest flamboyante van de drie. Ieder aspect aan deze man is bijzonder, of het nou z’n lyrics zijn, zijn ietwat vreemde tatoeages of spraakmakende outfits. Al met al staan de mannen in ieder geval garant voor een dik feest.

HET NUMMER

Daar kunnen we natuurlijk niet omheen. ‘Ja, Dat Bedoel Ik’ wordt door velen woord voor woord meegerapt. Maar waar is Jordy eigenlijk? Oh, die surft daar ergens op de crowd. ‘’NAAR HET PODIUM!’’, schreeuwt de rapper, en binnen no time staat hij schaamteloos te springen met zijn wiebelende geslachtsdeel in een net iets te ruime, zilveren speedo.

HET PUBLIEK

De Likt op Paaspop 2016

De Likt op Paaspop 2016

…smult ervan. De Roxy staat propvol en iedere beat wordt door iedereen nog sneller opgezogen dan het kruisvocht van Jordy in zijn broekje. Hij neemt het woord 'interactie' vaak wel erg letterlijk. Meerdere keren is hij in het publiek te vinden, ofwel crowdsurfend (vraag me toch af hoe die speedo op z’n plek bleef zitten, na al die handen) ofwel op de nek van zijn halfbroer. Het werkt als een tierelier, het publiek doet alles wat Jordy hen opdraagt. Van een (geslaagde, ja echt) sitdown, tot collectief gespring aan het eind van de set waardoor we eindelijk met recht kunnen zeggen dat de tent letterlijk op zijn grondvesten schudt.

HET MOMENT

"Halfbroer?", hoor ik je denken. De mama van Jordy zou het wel leuk vinden als Jordy eens iets met zijn broer deed op het podium. Opeens staat er een jongen naast hem die zeker drie koppen groter is dan Jordy zelf. ‘’Nou ja, we hebben dezelfde moeder, maar een andere vader.’’, legt Jordy uit, waarna hij en zijn halfbroer het publiek in springen. En nu? Ah, daar steekt Jordy weer boven het publiek uit in de tent, op de schouders van zijn halfbroer. Het hele nummer lang.

HET OORDEEL

Iedereen in de Roxy ging tijdens de show van De Likt leip, compleet leip. Dankzij de energie die De Likt drie kwartier lang door de tent weet te pompen. De Likt heeft alle ingredienten voor een memorabele Paaspopshow: kekke ingestudeerde dansjes, een compleet gestoorde frontman, keytar-solo’s en een extreem hoog dansbaarheidsgehalte. De Roxy was eigenlijk zelfs wat klein voor het drietal, maar stiekem hield dat de energie ook lekker geconcentreerd. Alle aanwezigen liepen na deze show geheid bezweet en voldaan weg van plaats De Likt.

DE FOTO

De Likt op Paaspop 2016

De Likt op Paaspop 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg