Puppetry of the Penis: van de Eiffeltoren tot Kim Kardashian

Even geniaal als genitaal?

Sjoerd Huismans ,

Wat is Paaspop zonder piemels? Vorig jaar hadden we de Rectum Raiders, eerder de strippers van London Knights en dit jaar pakt het festival uit met de prestigieuze Australische Puppetry of the Penis performance act. Een garantie voor succes, zou je zeggen, toch reageert het Paaspop-publiek wat lauwtjes op de 'dick tricks' of 'genital origami'. De vijf beste op een rij, de rest moet je er zelf maar bij verzinnen. Of niet.

Puppetry of the Penis is een Australische show die in 1997 begon. Simon Morley zette al zijn favoriete penis-installaties op een kalender, daaruit kwam op een of andere manier de vraag om dit ook live te gaan doen. Het idee? Je kunt veel meer met je lul dan je denkt. En als je er dan ook nog een hoop flauwe grappen bij kan bedenken heb je een show bij elkaar. Tegenwoordig is het een complete business, en worden overal ter wereld duo's opgeleid om dit ook te kunnen. 

De ideale Paaspop-act, zou je denken. Een deel van het publiek heeft het echter snel gezien, ook al stond er voor aanvang een gigantische rij voor de theatertent. Drie kwartier is misschien wat lang - ook voor de heren zelf - en de echt grote lachsalvo's blijven uit. Daarvoor zijn de grappen gewoon te flauw. En toch zit de halve tent gefascineerd te kijken, terwijl het mannelijk deel van het publiek maar één ding denkt: au. Een mannelijke vrijwilliger wordt derhalve niet gevonden, een vrouwelijke wel: "This is what happens when you're in the front row of a dick show."

De hamburger

De hamburger

 De Miley Cyrus

De Miley Cyrus

De vleermuis

De vleermuis

De pelikaan

De pelikaan

De Kim Kardashian

De Kim Kardashian